Turnov: Městský majetek je zase o něco opravenější

26.07.2014 9:23

Město Turnov spravuje majetek v hodnotě více než 1,111 miliard korun a prostřednictvím svého odboru správy majetku zajišťuje jeho údržbu, úpravy či vylepšení. V poslední době byla realizována řada takových akcí.

Turnov: Městský majetek je zase o něco opravenější
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Opravy a úpravy nepatří k těm milionovým, přijdou řádově jen na desítky či stovky tisíc korun. V součtu až do výše 15 miliónů, které jsou pro tento účel vyčleněny na letošní rok z městského rozpočtu. Dosud se od počátku roku podařilo například instalovat a opravit veřejné osvětlení v Mašově v Koutech za 30 tisíc korun, na Bukovině od kostelíku za 34 tisíce korun, v úseku Kobylka – Bukovina za 61 tisíc korun. Oprava osvětlení a chodníku v ulici Nad Perchtou stála 109 tisíc korun. Cestu od dolánecké železniční zastávky na Kobylku se podařilo opravit za 34 tisíce korun a lávku přes trať v Dolánkách za 16 tisíc korun. Díky opravě opěrné zdi na schodech ve Svěrácké bráně za 150 tisíc korun a opravě schodiště do parku u letního kina za 73 tisíce korun je nyní Skálova ulice a její bezprostřední okolí zase o něco hezčí. Opravy za 35 tisíc korun se dočkala Kopalova vyhlídka na Štřilovsku v podobě altánu. Nový plot v dolní části Mariánského hřbitova přišel městskou pokladnu na 50 tisíc korun. 60 tisíc korun stály dvě nové autobusové zastávky na Valdštejnsku a u čerpací stanice Benzina. „Město zaplatilo pouze materiál, výrobu a usazení zastávek na místo provedli zdarma hasiči z Pelešan,“ pochvalovala si vedoucí odboru správy majetku Ludmila Těhníková. Ta také sdělila, že byly za 280 tisíc korun zrekonstruovány dva městské byty v ulici 5. května a za 18 tisíc korun upraveno hřiště na Kobylce. „Úpravy provedli uživatelé hřiště, my jsme jim zaplatili pouze materiál,“ doplnila Těhníková. Ke středním a menším akcím je nutné přičíst i vyložené drobotiny. „Patří k nim třeba někde natřené zábradlí, vyrovnání sloupků nebo dopravních značek, mnohé malé opravy dláždění,“ uvedl starosta města Tomáš Hocke s tím, že se ve městě opravdu stále něco opravuje a vylepšuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: turnov.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

19:27 Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

V rámci obecního systému odpadového hospodářství platí pro obyvatele a majitele nemovitostí některé …