USE-IT Brno vydává nového průvodce pro cizince

14.07.2017 18:57

Od čtvrtečního dne je pro turisty v Brně k dispozici netradiční průvodce městem USE-IT Brno. Jeho cílem je ukázat zahraničním návštěvníkům město očima místních lidí. Nové vydání ukazuje Brno jako město inovací. Průvodce USE-IT je dostupný online i v tištěné podobě například na pobočkách Turistického informačního centra města Brna.

USE-IT Brno vydává nového průvodce pro cizince
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Čtvrté vydání mapového průvodce USE-IT Brno vyšlo v nákladu 50 tisíc kusů. Autorem designu, který odkazuje k Brnu jako městu inovací, je Filip Hauser.

„Celkově se v letošní mapě snažíme město Brno vykreslit jako inovativní město svou minulostí i současností – například zmiňujeme, že je Brno univerzitní město, kde se v poslední době daří IT, výzkumu a start-upům, odkazujeme na období Moravského Manchesteru a nově popisujeme slavné brněnské inovativní osobnosti,“ uvedla Mariana Boudová, která se na vytváření průvodce podílí.

Zájemci v mapě najdou sekci popisující Brno a zvyklosti místních (Act like a local), podniky a místa rozdělené do kategorií (sightseeing, bar and club, café, food, chillout, shopping), speciální boxy doporučující nejlepší pivnice a vinárny, základní praktické informace (týkající se např. platby kartou, kouření atd.) a informace o dopravě ve městě.

Mapa opět obsahuje celkem 3 trasy procházek. Jedna z nich navede turisty do centra města, kde jim ukáže sochy, další trasu navrhla Kateřina Šedá a vede tzv. brněnským Bronxem.

Mapy USE-IT jsou pro návštěvníky Brna k dispozici už pátým rokem. USE-IT mapa Brna je psána v angličtině a je dostupná zdarma nejen v TICu, ale také například v brněnských hostelech, univerzitách, knihovnách či firmách zaměstnávajících cizince. Zájemci si jej mohou stáhnout také online.

USE-IT je projekt evropského významu s dlouholetou tradicí. Vznikem lokálního vydání se Brno připojilo k více než 30 evropským městům, kde mapoví průvodci USE-IT v současnosti existují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…