Uničov: Za parkování na Masarykově náměstí se už zase platí

28.12.2014 11:46

Parkování na Masarykově náměstí v Uničově je zpoplatněno, vozidla mohou stát jen na místech označených jako parkoviště. Plochy po vnějším obvodu (blíže obchodům) jsou určeny jen pro zásobování a zastavení vozidel. Za porušení těchto pravidel hrozí pokuta až 2000 korun.

Uničov: Za parkování na Masarykově náměstí se už zase platí
Foto: archiv města
Popisek: Morový sloup a radnice v Uničově

S ukončením revitalizace Litovelské, Haškovy a Příční ulice přestal na Masarykově náměstí platit benevolentní systém neregulovaného parkování.

O tom, že centrum Uničova je „zónou s dopravním omezením“, informují dopravní značky na příjezdových komunikacích – jedna v Pivovarské ulici (na budově České pošty) a jedna v ulici Litovelské (oproti původnímu umístění byla posunuta blíže k náměstí). V centru města se tak smí jezdit maximální rychlostí 30 kilometrů v hodině a parkování je možné pouze na označených parkovištích. Ta se nacházejí po vnitřní straně obvodu náměstí (jsou vytyčena dopravními značkami). Parkování je ve všední dny od 7.00 do 17.00 hodin zpoplatněno a parkovací lístky je možné koupit ve dvou automatech. Plochy po vnější straně obvodu náměstí (blíže obchodům) jsou určeny ke krátkodobému zastavení vozidel a neslouží k parkování!

Parkování bez platného parkovacího lístku nebo parkovací karty a stání mimo vyznačená parkoviště je dopravním přestupkem. Ten může být městskou policií vyřešen domluvou či udělením blokové pokuty až do výše 2000 korun; o způsobu řešení rozhoduje strážník na podle závažnosti přestupku.

S novou podobou Litovelské ulice je spojena důležitá změna – pro parkování je nyní určena levá strana vozovky. Pro stání vozidel byly vybudovány zálivy, do nichž se pohodlně vejde 12 automobilů.

Ve všední dny od 7.00 do 17.00 hodin je parkování na Masarykově náměstí zpoplatněno.

Cena parkovacího lístku je:

30 minut  5 korun
1 hodina 10 korun
2 hodiny 20 korun
celý den 50 korun

Lidé, kteří bydlí v historickém centru Uničova, si mohou zakoupit jednu parkovací kartu s platností na 12 měsíců za cenu 500 korun (včetně DPH). Pro případné další vozidlo v rodině už roční parkovací karta stojí 1000 korun (včetně DPH). Ostatní zájemci (lidé, kteří v historickém centru nemají trvalé bydliště) si mohou také zakoupit parkovací kartu, ale za standardní cenu (včetně DPH):

3 měsíce 1000 korun
6 měsíců 1800 korun
9 měsíců 2500 korun
12 měsíců 3000korun

Povinnosti platit za parkování jsou zproštěni pouze řidiči zdravotnických, policejních a vojenských vozidel při výkonu služby, dále řidiči pohotovostních nebo havarijních služeb při výkonu práce a šoféři automobilů přepravujících postiženou osobu. Návštěvníci městského úřadu, za něž jsou považování představitelé orgánů veřejné správy a ústředních správních orgánů, si k zaparkování mohou vyzvednout jednorázovou bezplatnou parkovací kartu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: unicov.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…