Ústí nad Labem: Bezpečnostní složky se prezentovaly veřejnosti

24.06.2014 20:40

V rámci akce nazvané Policie ČR Dětem a seniorům byla pro veřejnost připravena ukázka činnosti bezpečnostních složek působících nejen na území města Ústí nad Labem.

Ústí nad Labem: Bezpečnostní složky se prezentovaly veřejnosti
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Dopoledního programu se účastnily děti z mateřských a základních škol a dětských domovů. Byla zde pro ně připravena řada ukázek fungování bezpečnostních složek. Předvedena byla práce Letecké záchranné služby, zásah policistů a jednotlivých policejních útvarů při potlačování trestné činnosti, zásah hasičů u dopravní nehody a další.

Strážníci městské policie si pro děti v rámci akce připravili vědomostní testy týkající se znalosti dopravních značek. Děti se také mohly projet na mobilním dopravním hřišti, kde si vyzkoušely své znalosti v praxi.

„Povědomí o správném chování na silnicích může dětem zachránit život, proto jsou důležité dopravně preventivní akce pořádané městskou policií,“ řekl primátor Vít Mandík.

Návštěvníkům byl dále prezentován vývoj techniky a vybavení, se kterým pracovaly a pracují jednotlivé složky záchranného systému. K vidění byly současné i historické vozy policejních automobilů, motocyklů apod. Pro děti byly připraveny soutěže, senioři mohli navštívit poradnu.

„Ukázka práce a techniky bezpečnostních složek přiblížila občanům a dětem, jakou důležitou práci policisté, záchranáři, hasiči, strážníci a vojáci vykonávají. Děkuji všem, kteří se podíleli na přípravě této zajímavé a povedené akce,“ uvedl primátor města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Usti-nl.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…