Ústí nad Labem: O chystané regulaci hazardu mohou diskutovat občané

23.04.2021 14:51

Vyhlášku omezující hazard připravuje město Ústí nad Labem. Občané se k vyhlášce a jejímu znění mohou vyjádřit na městském diskusním fóru.

Ústí nad Labem: O chystané regulaci hazardu mohou diskutovat občané
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Cílem vyhlášky je omezení rizik vyplývajících z provozování hazardních her a účasti na nich. Hry mají negativní vliv na hráče samotné a mohou vytvářet i prostředí pro vznik lichvy či loupeží. Vyhláška počítá s kompletním odstraněním heren s hracími automaty, kasina s živou hrou by zůstala zachována. „V rámci jednání nové koalice jsme se shodli, že je potřeba hazard omezit. V zákoně o hazardních hrách je definice několika typů her, přičemž za nejškodlivější jsou i odbornou veřejností považovány herní automaty. Vzhledem k frekvenci hraní a výši sázek je snadné zde prohrát za večer deseti až statisíce. Proto regulace cílí právě na snížení dostupnosti herních automatů,“ vysvětlil náměstek Tomáš Vlach.

Občané mohou svůj názor k zamýšlené vyhlášce vyjádřit na fóru města. Čas mají až do středy 28. dubna. V ten den navíc proběhne na toto téma i videokonference vedení města s občany, začátek je naplánován na 17.00 hodin. Konference bude vedena opět přes Google Meet. Pro připojení do něj je potřeba mít vytvořený účet Google.

Kompletní plánované znění vyhlášky zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…