Ústí nad Labem: Prvomájový výlet se těšil velké účasti

03.05.2022 13:44 | Tisková zpráva

Turistického výletu po stopách zaniklých obcí, osad a samot pod Bukovou horou se zúčastnilo přes padesát osob.

Ústí nad Labem: Prvomájový výlet se těšil velké účasti
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Více než padesátka turistů vyrazila v neděli 1. 5. 2022 na turistický výlet, který připravilo statutární město Ústí nad Labem. Průvodcem byl ředitel městského archivu a autor velice úspěšné publikace Průvodce po zaniklých obcích, osadách a samotách pod Bukovou horou Mgr. Petr Karlíček, Ph.D.

Z Bukové hory vyrazila skupina účastníků směrem k první zaniklé obci Stará Homole, následoval bývalý Vitín, kde se do dnešních dnů zachovaly fragmenty mnoha domů. Pan Karlíček měl připraveno i několik dobových fotografií zničených obcí. Všichni si tak mohli udělat obrázek o dřívější podobě místa.  Závěrem se účastníci zastavili u rozvalin bývalé samoty Tscherlaken. Zde proběhlo losování o tři knihy Petra Karlíčka a dva turistické balíčky.

Zajímavostí a velikým úspěchem je skutečnost, že kniha Průvodce po zaniklých obcích, osadách a samotách pod Bukovou horou  je v úzké nominaci na nejkrásnější knihu roku 2021 v sekci Odborná literatura.

Protože o výlet byl opravdu velký zájem a na všechny se nedostalo, plánuje oddělení cestovního ruchu akci zopakovat v září v rámci Evropského týdne mobility.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…