Ústí nad Labem: Referendum o hazardu nebude

01.09.2014 12:40

Iniciátoři petice nedodali ani na potřetí minimální potřebný počet podpisů.

Ústí nad Labem: Referendum o hazardu nebude
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Město Ústí nad Labem odeslalo panu Václavu Pištorovi (iniciátor petice o návrhu na konání místního referenda proti provozování heren na území města Ústí nad Labem) prostřednictvím jeho datové schránky vyrozumění o konečném počtu uznatelných podporujících hlasů.

Konečný stav uznatelných podpisů na odevzdaných podpisových listinách podporující návrh na konání místního referenda je 7016 hlasů a z toho vyplývá, že návrh nesplňuje zákonné podmínky a tudíž nemůže být předložen Zastupitelstvu města Ústí nad Labem k projednání.

K tomu, aby zastupitelstvo referendum vyhlásilo, je v Ústí nad Labem potřeba minimálně 7500 podpisů oprávněných voličů.

„Abych předešel jakýmkoliv dohadům, diskuzím anebo spekulacím, chci všem připomenout, že posuzování o uznání či neuznání podpisu na podpisovém archu má striktní pravidla,“ říká tajemník Magistrátu města Ústí nad Labem Jiří Javorčák.

Důvodem k vyřazení jmen na podpisových arších bylo to, že uvedené osoby neměly trvalý pobyt na území města, nedosáhli věku 18 let, údaje byly nečitelné nebo neúplné. A na posledních dodaných podpisových listinách byly dokonce podpisy zfalšovány tím, že byly uvedeny fiktivní osoby, jejichž existence nebyla prokázána.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Usti-nl.cz

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…