Ústí nad Orlicí: Administrativní budova Perly našla kupce

06.05.2021 9:16

Revitalizace areálu bývalého textilního závodu Perla 01 v Ústí nad Orlicí pokračuje. Letos bude dokončena výstavba nového Domu dětí a mládeže Duha, vedle něj roste rehabilitační centrum a jasnějších obrysů nabrala i budoucnost administrativní budovy ve tvaru L, která z bývalé textilky zůstala po zbourání továrních hal.

Ústí nad Orlicí: Administrativní budova Perly našla kupce
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Zastupitelstvo města na svém posledním zasedání souhlasilo s tím, že akceptuje nabídku společnosti Agrostav Ústí nad Orlicí. Ve výběrovém řízení za objekt nabídla 6,2 milionu korun.

Anketa

Komu víc věříte?

hlasovalo: 14814 lidí

„Minimální kupní cena byla stanovena radou města na 5,9 milionu korun. Vycházela ze znaleckého posudku, který odhadl cenu nemovitosti s ohledem na nezbytné investice na necelé 4 miliony,“ uvedl k soutěži starosta města Petr Hájek. Výběrovému řízení na prodej budovy předcházela pečlivá příprava včetně průzkumu trhu. V pětiměsíční lhůtě se přihlásila jen jedna firma, která splnila veškeré požadavky zadávacího řízení a vedení města zaujala svými plány. „Podnikatelský záměr přesně naplňuje představu města. Přízemí objektu má být využito pro komerční aktivity, provoz obchodů a služeb. V dalších podlažích investor navrhuje realizaci bytů,“ dodal Petr Hájek. Investiční záměr počítá s malometrážními i velkometrážními byty. Vybranou společnost těší, že se bude moct podílet na proměně centra Ústí nad Orlicí. „Projektová příprava bude probíhat víc jak rok a podle námi předloženého harmonogramu bychom stavební realizaci záměru měli dokončit v srpnu 2025. Co se týče bytů, v objektu by mělo vzniknout nejméně třicet bytových jednotek ve vyšším standardu,“ řekl ředitel společnosti Agrostav Ústí nad Orlicí Matouš Pořický. S vybraným uchazečem město uzavře smlouvu o smlouvě budoucí. „Aby byl záměr naplněn, do výběrového řízení byla zakotvena podmínka, že budoucí vlastník musí nejdříve zajistit projektovou dokumentaci a získat stavební povolení a teprve následně s ním bude uzavřena kupní smlouva,“ uzavírá starosta města.

DALŠÍ PLÁNY

Město si v Perle ponechalo bývalou kotelnu a rozvodnu včetně navazující části administrativní budovy, která je orientovaná k novostavbě domu dětí a mládeže. Ambiciózním záměrem je proměnit tyto objekty na galerií současného umění. Investovat do areálu chce také Pardubický kraj, jehož dlouhodobým záměrem je vybudovat zde ateliéry a dílny ústecké Střední školy uměleckoprůmyslové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…