Ústí nad Orlicí: Gymnázium bude mít moderní laboratoře

24.03.2018 21:12

Na orlickoústeckém gymnáziu začnou stavební práce. Ve středu zde totiž bylo předáno staveniště firmě, která ve škole vybuduje nové laboratoře.

Ústí nad Orlicí: Gymnázium bude mít moderní laboratoře
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

„Na orlickoústeckém gymnáziu budou vybudovány nové laboratoře a pořízeno vybavení laboratoří přírodovědných předmětů v celkové hodnotě za necelých 16 milionů korun. Projekt bude spolufinancován z Integrovaného regionálního operačního programu,“ informoval radní pro školství Bohumil Bernášek.

Předmětem stavební části projektu je vestavba odborné učebny do podkroví, vybudování osobního výtahu a modernizace a vybavení 6 odborných učeben, tedy fyzikální a chemické laboratoř, chemické posluchárny, biologické posluchárny a počítačové a multimediální učebny. „U všech odborných učeben je navrženo nové technické vybavení jako projekční technika, PC nebo laboratorní přístroje, v některých učebnách je navržena modernizace vybavení nábytkem. Projekt také řeší rozvoj vnitřní konektivity školy a připojení k internetu,“ řekl radní Bernášek.

„Díky projektu získá naše škola nové vybavení do výuky, ale zároveň se vyřeší i některé již zastaralé provozní záležitosti. Pro nás to bude určitě obrovský posun vpřed,“ podotkl ředitel Gymnázia Ústí nad Orlicí Marek Hoffmann s tím, že hlavní práce, které zasáhnou počítačovou síť a znemožní běžný provoz, jsou plánovány na letní prázdniny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…