V Bílovci se rozzáří dva vánoční stromy, zámek i nové vánoční osvětlení

29.11.2017 13:49

V sobotu 2. prosince se v 17 hodin slavnostně rozsvítí vánoční strom v parčíku u kostela sv. Mikuláše v Bílovci. Samotné rozsvícení bude na Slezském náměstí doprovázet velký Andělský program Divadla Kvelb Ateliér z Českých Budějovic, který bude moderovat Ondřej Carda.

V Bílovci se rozzáří dva vánoční stromy, zámek i nové vánoční osvětlení
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

Spolu s vánoční jedlí vysokou 27 metrů se rozzáří také další stromy v parku i celé náměstí, letos bude poprvé osvětlen rovněž smrk u kaple sv. Barbory v dolní části města. „Máme ve městě nové vánoční osvětlení v hodnotě zhruba 220 tisíc korun, to staré už po 15 letech dosloužilo," říká starosta Pavel Mrva a dodává, že advent v Bílovci odstartuje v sobotu 2. prosince v 9 hodin tradiční Mikulášský jarmark.

Jeho návštěvníci si mohou jako každý rok užít předvánoční náladu za doprovodu čertů a Mikulášů, nakoupit vánoční dárky, dát si dobrý vánoční punč a pořídit si jmelí a vánoční dekorace. A kdo by chtěl zažít zámeckou vánoční atmosféru, může v sobotu 16. prosince od 14 hodin a v neděli 17. prosince od 10 hodin navštívit zámek v Bílovci.

„V tomto magickém adventním čase mohou návštěvníci potkat v zámeckých komnatách hraběte Sedlnitzkého, zámeckého správce a možná také další dávné obyvatele našeho zámku," zve na prohlídku vánočně vyzdobených interiérů kastelán Eduard Valeš. V zámecké divadelní kavárně pak bude k ochutnání vánoční medovina, svařené víno a vánoční perníky podle receptů našich prababiček.

K adventu patří také kultura, té budou věnovány adventní neděle v Domě kultury v Bílovci. První adventní neděli 3. prosince v 15 hodin odehraje ochotnický soubor Odřivous pohádku O šípkové Madlence, o týden později, v neděli 10. prosince 2017 v 17 hodin, pak soubor Divadlo Devítka z Ostravy představí komedii Ray Cooneyho Mayday a v neděli 17. prosince se od 17 hodin uskuteční v domě kultury vánoční koncert bíloveckého dechového orchestru Rozmarýnka, který bude moderovat redaktor rádia Čas Roman Pastorek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…