V Českých Budějovicích dochází od 28. srpna ke změně jízdních řádů

21.08.2016 6:30

S platností od neděle 28. 8. 2016 dochází ke změnám jízdních řádů linek českobudějovické městské hromadné dopravy. Úpravy jízdních řádů vycházejí zejména z připomínek cestujících, požadavků jednotlivých objednatelů dopravy, provozních poznatků a výstupů z dopravních průzkumů.

V Českých Budějovicích dochází od 28. srpna ke změně jízdních řádů
Foto: David Hora
Popisek: Radnice v Českých Budějovicích

Dalším důvodem změn je změna organizace dopravy v přestupním uzlu "Nádraží", kde došlo ke stavebním úpravám v rámci projektu Koridor MHD. Jejich cílem je mimo jiné zlepšení prostorových podmínek pro cestující veřejnou dopravou a pro chodce v rámci celého přednádražního prostoru. Vzhledem k úpravám přednádražního prostoru dochází k úpravě linkového vedení linek 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 21 a 59. Tyto linky pojedou nově k nádraží Žižkov ou třídou , a budou obousměrně obsluhovat zastávku „ U Koníčka “. Zároveň budou mít tyto linky nová stanoviště v zastávce "Nádraží", která jsou umístěna s ohledem na zkrácení přestupních vzdáleností a lepší dostupnost železniční stanice.

Tato stanoviště budou pro uvedené linky v provozu již od pátku 26. 8. 2016 . Pro větší přehlednost jsou nově jednotlivá stanoviště MHD v zastávce "Nádraží" označena písmeny A - E. Linky 5 (směr sídliště Máj) a 11 (směr Pražské sídliště) budou nově využívat stanoviště C v Žižkov ě třídě. Linky 6, 9, 10, 12, 13, 18, 21 a 59 budou využívat stanoviště " A " přímo před budovou železniční stanice. S ohledem na změnu příjezdů některých železničních spojů dochází k časovým posunům spojů linek MHD ze zastávky „Nádraží“ mezi čtvrtou a pátou hodinou ranní a k časovému posunu ranního rozjezdu ze zastávky „Nádraží“ o 5 minut dříve z nynějších 4:55 na 4:50. Tyto posuny se týkají linek 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 16, 19 a 21.

S ohledem na rostoucí poptávku na obsluhu areálu VŠTE je upravena trasa vy braných spojů linky 14 , které nově obslouží zastávky „Nové Vráto – Okružní“, „Okružní – točna“ a „ Areál VŠTE “. Část spojů zůstává zachována v současné trase na konečnou zastávku „Nové Vráto – U SCANIE“.

Mezi vybranými mezizastávkovými úseky dochází ke zpře snění délky jízdních dob. Celkově dochází k navýšení dopravních výkonů a zvýšení celkového počtu spojů.

Nové jízdní řády a přehled změn na jednotlivých linkách platné od 28. 8. 2016 jsou k dispozici elektronicky na stránkách dopravního podniku (ZDE).

Tištěné kapesní jízdní řády jsou v prodeji na všech předprodejních místech (ZDE) Dopravního podniku města České Budějovice, a.s.

Časový plán realizace změn:

Během víkendu 20. – 21. 8. 2016 bude provedena pokládka povrchu vozovky a vodorovné dopravní značení.

Od pondělí 22. 8. 2016 do čtvrtka 25. 8. 2016 do 24:00 hod. budou pro všechny dotčené linky MHD platit ještě původní stanoviště tak jako dosud. V původních zastávkách u železniční polikliniky už bude vodorovné dopravní značení pro parkovací stání, svislé dopravní značení pro parkoviště však bude dočasně zakryto.

Od pátku 26. 8. 2016 od 0:00 hod. do soboty 27. 8. 2016 do 24:00 hod. bud ou všechny dotčené linky používat v zastávce „Nádraží“ již nová stanoviště , pojedou však ještě částečně po stávajících trasách. Linky 6, 9, 10, 12, 13, 18, 21 a 59 budou zastavovat v nové zastávce před budovou železniční stanice, ale ve směru k nádraží po jedou stále Průmyslovou ulicí tak jako dosud. Linky 5 a 11 budou zastavovat v nové zastávce v Žižkově třídě (před křižovatkou s Nádražní), k nádraží pojedou Žižkovou třídou, ale zatím v tomto směru nebudou obsluhovat zastávku „U Koníčka“.

Od neděle 28. 8. 2016 od 0:00 hod. již budou všechny linky v uzlu „Nádraží“ provozovány v novém režimu , tj. ve směru k nádraží pojedou Žižkovou třídou a budou obsluhovat zastávku „U Koníčka“ dle nových jízdních řádů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…