V Havířově platí zákaz podomního a pochůzkového prodeje

19.05.2013 10:45

Nový tržní řád, ve kterém je zakotven zákaz podomního a pochůzkového prodeje na území města, vydali radní Havířova na své schůzi 24. dubna 2013. Nové nařízení začíná platit od soboty 18. května 2013. Důvodem změny tržního řádu jsou narůstající problémy s nekorektním jednáním některých prodejců nebo poskytovatelů služeb, a to zejména vůči seniorům.

V Havířově platí zákaz podomního a pochůzkového prodeje
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

 

"Schválené nařízení nově reguluje  podomní a pochůzkový prodej s tím, že jsme v Havířově  využili možnost, která je obcím a městům dána v ustanovení živnostenského zákona zakázat nebo omezit některé formy prodeje bez vazby na stálou provozovnu," vysvětlil vedoucí odboru komunálních služeb havířovského magistrátu Jiří Revenda. 
 
 Podomním prodejem se rozumí prodej zboží nebo poskytování služeb bez předchozí objednávky mimo veřejně přístupná místa - v domech, bytech a podobně. Pochůzkový prodej je oslovování zákazníků přímo na ulici, parkovišti nebo jiném veřejném prostranství.
 
 Nově je tržním řádem vymezena doba a podmínky pro konání farmářských trhů na náměstí Republiky. Dochází mimo jiné také k rozšíření počtu tržních míst. "Přibude tržní místo na Dlouhé třídě u Jitřenky a na ulici Hřbitovní na Šumbarku," řekl Jiří Revenda. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …