V Karlových Varech začínají regulační odchyty holubů

14.01.2016 17:16

V měsících leden a únor bude v Karlových Varech probíhat odchyt holubů. Regulační zásah provede na základě výběrového řízení společnost Myšáci s.r.o. za cenu cca 62.000,- Kč.

V Karlových Varech začínají regulační odchyty holubů
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Ve vybraných lokalitách s četným výskytem holubů budou v příštích týdnech instalovány odchytové klece. Jedná se o vytipovaná místa v ulicích Krymská, Úvalská, Horova, nábřeží Jana Palacha, I.P. Pavlova, Sedlecká, Severní a Závodu míru. Odchyt bude prováděn také v lokalitě nad hotelem Thermal a pod Ostrovským mostem, zvažováno je také umístění klece na objekt v Sokolovské ulici. V lázeňském území města bude odchyt prováděn navíc pomocí tzv. sklapovacích sítí.

Odchycení holubi budou předáni Záchranné stanici Drosera Bublava, která je použije jako potravu pro hendikepované dravce.

Prosíme občany, aby holuby na území města nekrmili. Mohou tím výrazně ovlivnit průběh a výsledný efekt regulačního odchytu. Zároveň upozorňujeme, že krmení holubů je porušením obecně závazné vyhlášky Statutárního města Karlovy Vary (Obecně závazná vyhláška Statutárního města Karlovy Vary č. 7/2015  k zajištění udržování čistoty ulic a jiných veřejných prostranství, k ochraně životního prostředí, zeleně v zástavbě, ostatní veřejné zeleně a k ochraně zdraví osob na dětských hřištích a sportovištích).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…