V Plzni jednají na konferenci o veřejné dopravě zástupci z 20 zemí

05.04.2017 8:34

Na 350 účastníků z 20 států jedná 4. a 5. dubna 2017 v Plzni na odborné konferenci o veřejné dopravě. Diskutovat budou o tématech Mobilita jako služba, Udržitelná doprava, Urbanismus a veřejná doprava.

V Plzni jednají na konferenci o veřejné dopravě zástupci z 20 zemí
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Setkání představitelů českých a rakouských měst v předvečer konference v pondělí 3. dubna 2017 odstartovalo spolupráci na téma Mobilita jako služba. Pozvání na něj mimo jiné přijali Michael Lichtenegger z Vídně, šéf rakouské vládní agentury Austriatech Martin Russ, generální ředitel pražského dopravního podniku Martin Gillar, náměstek primátora města Opavy Dalibor Halátek.

„Společnou výhodou obou států je dominantní role městské veřejné dopravy, která by se měla stát přirozeným základním kamenem nově utvářeného dopravního systému,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Mobilita jako služba je jedním z dominantních témat v oblasti moderní organizace osobní dopravy ve velkých městech na celém světě. Jejím cílem je optimální kombinace pěší dopravy, cyklodopravy, dopravy veřejné i individuální automobilové včetně sdílení dopravních prostředků. Je-li tento koncept vystavěn správně, umožňuje uspokojovat individuální potřeby občanů.

Experti se budou zabývat i dalšími tématy týkajícími se veřejné dopravy s důrazem na kvalitu života ve městech. „Konference si od roku 2011 vybojovala své místo v kalendářích odborníků na veřejnou dopravu a my si velmi vážíme podpory všech partnerů i spolupracujících organizací, bez níž by se nám nepodařilo zorganizovat již čtvrtý ročník této významné akce,“ řekl Michal Kraus, předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků, a.s.

Podělit se o své zkušenosti přijedou mimo jiné zakladatel institutu pro dopravní politiku Todd Litman z Kanady, prezident světové organizace MaaS Alliance (z anglického Mobility as a Service – MaaS) Jacob Bangsgaard, profesor Udo J. Becker z Univerzity v Drážďanech, náměstkyně primátorky města Prahy Petra Kolínská.

Konference se koná pod záštitou Ministerstva dopravy České republiky a primátora města Plzně za podpory Sdružení pro dopravní telematiku, mezinárodní organizace na podporu veřejné dopravy UITP a společnosti Austriatech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …