V Schönsee se bude debatovat o drogové problematice na česko-bavorské hranici

15.05.2013 13:31

Na česko-německém pohraničí jsou nejvýnosnějším zbožím v asijských tržnicích drogy. Ukazují to především statistiky bavorských a saských úřadů, podle nichž se počet prvokonzumentů pervitinu zvýšil o více než 50 procent. Zajímavá čísla z České republiky německá doplňují a pomáhají tak skládat mozaiku, jak vypadá a co tvoří příhraniční drogový trh.

V Schönsee se bude debatovat o drogové problematice na česko-bavorské hranici
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Problém souvisí s velmi závažnými změnami a trendy na drogové scéně v oblasti užívání stimulancií a poodkrývá slabá místa současné úrovně mezinárodní koordinace drogové politiky uvnitř Evropské unie,“ varuje Michal Miovský z Kliniky adiktologie 1. lékařské fakulty Všeobecné nemocnice Univerzity Karlovy v Praze. Podle něj by správné vyhodnocení současné situace a následné hledání nejvhodnějších opatření mohla vést ke zlepšení situace v dnes dotčených regionech, ale v budoucnu i na dalších místech v Evropě.

Právě Michal Miovský přijal pozvání na panelovou diskuzi na téma Drogová problematika na česko-bavorské hranici, kterou ve čtvrtek 16. května od 18 hodin pořádá Centrum Bavaria Bohemia v Schönsee. Debatovat sem přijedou také Pavel Hoffman, vedoucí Celní protidrogové jednotky, Martina Klimpel, místostarostka obce Rozvadov, Margit Brandl, ředitelka Hlavní celní správy v Řezna. Sandro Bauer, starosta Furth im Waldu a dvě diplomované sociální pedagožky Karin Schmittner a Katjenka Wild z odborné adiktologické ambulance ve Schwandorfu. Besedu moderuje novinářka Bára Procházková.

Na akci je z Plzně vypraven autobus. Bližší informace poskytne telefonní linka s číslem 737 281 777.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…