V plzeňském centrálním obvodu byla zahájena kontrola bezpečnosti dětských hřišť

23.03.2017 14:34

V souvislosti se zahájením sezony provozu dětských hřišť začala i pravidelná kontrola pískovišť a dopadových ploch u dětských prvků bezpečnostní kontrolou detektorem kovů.

V plzeňském centrálním obvodu byla zahájena kontrola bezpečnosti dětských hřišť
Foto: pixabay.com
Popisek: Děti v parku, ilustrační foto

Na té se spolu s Městským obvodem Plzeň 3 bude v počáteční fázi podílet i Městská policie Plzeň. První z kontrol začala ve Skvrňanech za přítomnosti zástupců MO Plzeň 3 a Městské policie Plzeň.

„I když tomu zatím počasí nenasvědčuje, začíná sezona dětských hřišť a pro obvod je prvořadým kritériem bezpečnost a funkčnost všech dětských zařízení, tedy i pískovišť. Hřiště je třeba rychle zkontrolovat, a proto jsme rádi, že Městská policie Plzeň nám v prvních kontrolách pomůže“, informuje David Procházka, místostarosta centrálního obvodu.

Pravidelná a důsledná kontrola je nezbytná. O tom už se pracovníci úřadu přesvědčili na minulých kontrolách, kdy byly nalezeny „zajímavé“ předměty. Kromě starých kovových hraček, víček od lahví a vysloužilých baterií odhalil detektor kovů i nebezpečné předměty jako zrezivělé vruty, dráty a pírka do vlasů.

„Už minulý rok jsme zakoupili detektor kovů a vyškolili pracovníka, který kromě samotné pravidelné kontroly detektorem navíc vizuálně zkontroluje herní prvky a provede vždy základní úklid dětského hřiště. Vnímáme bezpečnost dětí jako jednu z nejdůležitějších priorit a stejně jako minulý rok budou pískoviště a dětská hřiště procházet 1x týdně kontrolou“, dodal David Procházka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…