V říjnu se začne opravovat průtah Suchohrdly – Kuchařovice – Znojmo (Přímětice)

30.09.2017 8:36

Dlouho očekávaná a rozsáhlá stavba čeká Suchohrdly, Kuchařovice a Přímětice, městskou část Znojma.

V říjnu se začne opravovat průtah Suchohrdly – Kuchařovice – Znojmo (Přímětice)
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Stavební práce na rekonstrukci vybraných úseků silnic průtahu, který vede přes tyto tři obce, začnou po etapách již v pondělí. Práce na prvních opravovaných úsecích, s nimiž jsou spojené i aktuální dopravní omezení, potrvají do konce listopadu. Kompletně bude celá stavba hotová až v létě 2018. Investorem staveb je Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje (dále SÚS JMK) spolu s dotčenými obcemi.

Města Znojma se tedy dotkne kompletní oprava silnice v průtahu městskou částí Přímětice, kde bude se SÚS JMK spolupracovat na přípravě stavby, zadání veřejné zakázky, koordinaci i financování. Předpokládané dokončení stavby je v červenci 2018.

S její stavbou se ale začne již v pondělí 2. října, odkdy platí úplná uzavírka silnice č. II/408 od tzv. kasárenské křižovatky po křižovatku s ulicí Hlavní (zde platí uzavírka až do 26. listopadu) a dále na silnici II/399 úsek od tzv. únanovské křižovatky po stavbu obchvatu u nemocnice (ta trvá až do 30. listopadu).

Stavba v Příměticích (stavba 02), která se rovněž rozfázovaná na etapy, řeší kompletní rekonstrukci silnice vedoucí od obce Kuchařovice (úsek dlouhý 1 079 metrů, silnice II/408), a to včetně mostu, dále zahrnuje přeložky inženýrských sítí a vybudování dešťové kanalizace. Na ní a na několika dalších částech stavby, které se týkají Přímětic, se bude podílet finančně i město. „Největší náklady ponese Správa a údržba silnic. My jsme se zavázali, že dofinancujeme vybudování parkovacích míst, chodníků, vjezdů a samozřejmě osvětlení. Předpokládáme, že částka vyroste přibližně na 7,5 milionů korun, které už ale poputují z nového rozpočtu 2018,“ informoval starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel.

Ve stejném období začnou první práce i v Kuchařovicích (stavba 04) a v Suchohrdlech (Stavba 06). Kuchařovickým opraví úsek silnice dlouhý 922 metrů. Podstatně rozsáhlejší stavba čeká Suchohrdly. Kromě opravy průtahu obce (1 092 metrů) se kvůli zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu SÚS rozhodla místo stávající problémové křižovatky u obecního úřadu vybudovat kruhový objezd (křižovatka ulic Znojemská, Kuchařovická, Těšetická a Brněnská).

Z důvodu stavby kruhového objezdu v Suchohrdlech bude v obci v místě výstavby platit od 2. října do 26. listopadu úplná uzavírka, v dalších úsecích průtahu obce bude platit pouze částečná uzavírka.

Na průtahu v Kuchařovicích bude kvůli opravám platit částečná uzavírka, provoz zde bude řízen semafory, pouze pro tranzitní dopravu platí uzavírka úplná, a to až do 26. listopadu.

Tato rozsáhlá stavební akce se dotkne jak místních obyvatel obcí, tak i projíždějících. V některých úsecích budou plné uzavírky, jak je naznačeno výše, v jiných bude provoz řízen semafory. O jednotlivých pracích a případných dopravních omezeních budeme postupně informovat. Detaily k dopravním omezením najdete v přiložených dokumentech.


INFORMACE K OPRAVÁM PRŮTAHŮ

SÚS JMK pro realizaci stavby II/408 Suchohrdly – Přímětice – I/38, průtahy zažádala o finanční podporu z Integrovaného regionálního operačního programu. Přehlednou situaci celé akce najdete na http://bit.ly/2xATPLK  nebo v přiloženém dokumentu.

Stavba 02 Přímětice:
§  Rekonstrukce silnice II/408 a mostu ev. Č. 408 - 012
§  Délka 1 079 m
§  Úsek: v km 67,990 – 68,912
§  Výstavba dešťové kanalizace a přípojek, přeložky inženýrských sítí
§  Úprava objízdné trasy – silnice II/399 v úseku od silnic II/408 a II/399 po právě budovaný obchvat (únanovská křižovatka)
Stavba 04 Kuchařovice
§  Rekonstrukce silnice II/408 a další související práce
§  Délka: 922 m
§  Úsek: v km 67,990 – 68,912
Stavba 06 Suchohrdly u Znojma
§  Rekonstrukce silnice II/408 a II/413
=> vybudování okružní křižovatky
=> vybudování zpomalovací vjezdové brány na silnici II/408 ve směru od obce Dyje
§  Délka: 1 027 m
§  Úsek II/408: v km 69,988 - 70,723
§  Úsek II/413: v km 31,565 – 31,823
§  Úprava objízdné trasy – silnice III/41316 v průtahu obcí Bantice o délce 346 m.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…