Valašské Klobouky: Spolupráce se zaměstnavateli fungovala na výbornou i o školních prázdninách

01.09.2016 19:05

Žáci Středního odborného učiliště ve Valašských Kloboukách nezaháleli ani v době volna a školních prázdnin. Řada z nich pracovala na smluvních pracovištích, nebo v jiných zařízeních svého oboru.

Valašské Klobouky: Spolupráce se zaměstnavateli fungovala na výbornou i o školních prázdninách
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Žáci Středního odborného učiliště ve Valašských Kloboukách nezaháleli ani v době volna a školních prázdnin. Řada žáků pracovala na smluvních pracovištích,  nebo ve svém oboru. Mohli jsme tak potkat například v předposledním týdnu žáky oboru Kuchař-číšník pod vedením p. učitelky Ovesné v našich školních dílnách při přípravě rautů, místo toho, aby žáci lenošili. Další pracovali na pracovištích v Luhačovicích a i náš zahraniční student z Chorvatska, který byl 2 měsíce ve své zemi pomáhat doma rodičům při letní sezoně, se taktéž ihned připojil k odborné práci pro zákazníky.

Autoopravna Orsák a Orsák rally sport Valašské Klobouky je řadu let smluvním pracovištěm žáků učebního oboru Mechanik opravář motorových vozidel (Automechanik). Žáci se zde připravují pod vedením zkušených instruktorů. Po získání výučního listu jim pak tato smluvní pracoviště umožňují další profesní růst ve svém oboru (buď brigády v době prázdnin, nebo další zaměstnání).

Na přiložených snímcích vidíme naše absolventy i současné žáky pracující při servisu a odborné práci na Barum Czech Rally Zlín 2016. Je radost pozorovat odborníky připravené na našem SOU Valašské Klobouky při odborné práci ve svém oboru. Proto snad vidíme zájem i nových žáků 1. ročníků, kteří od 1. září v těchto učebních oborech nastoupí do lavic, dílen a právě smluvních pracovišť a vidí perspektivu dalšího profesního rozvoje.

V 1. ročníku nastoupí ve školním roce 2016/2017 celkem 17 Mechaniků opravářů motorových vozidel (Automechanik), 10 Opravářů zemědělských strojů a v učebním oboru Strojírenské práce (pro žáky Základních škol praktických) bude 9 žáků ve třech ročnících.

Pokud máte zájem pro své děti zajistit perspektivní zaměstnání jste vítáni 14. října 2016 od 8.00 do 16 hodin při našem Dnu otevřených dveří – areál SOU Valašské Klobouky.

Mgr. Přemysl Jaroš
ředitel SOU Valašské Klobouky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…