Varnsdorf: Po bývalé ubytovně v Lounské ulici vznikl park, plný zeleně

21.11.2019 18:46

Demolice bývalé ubytovny trvala pouhé tři dny a k zemi šla přesně před rokem začátkem listopadu.

Varnsdorf: Po bývalé ubytovně v Lounské ulici vznikl park, plný zeleně
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Odstranění objektu vyšlo na necelé dva miliony korun, přičemž pětaosmdesát procent výdajů pokryla získaná dotace z Ministerstva pro místní rozvoj. Podmínkou dotačního titulu ale bylo následné vybudování oddychové zóny – například v podobě parku.

Letos v září proběhly terénní úpravy následované založením trávníku a výsadbou zeleně. Výsadba byla navržena tak, aby obsahovala dlouhověké dřeviny, které budou časem tvořit základní kostru parku, dále menší středněvěké a jako doplnění byla navržena výsadba kvetoucích stromů a keřů. Mezi sedmnácti vysázenými stromy nalezneme např. buk lesní, muchovník Lamarckův, javor červený, dub letní či jírovec pleťový. Vysázeno bylo také osmnáct keřů různých druhů a vznikly tzv. záhony.

Do budoucna se uvažuje o umístění městského mobiliáře v podobě laviček a odpadkových košů, případně vybudování několika herních prvků. Revitalizaci plochy o rozloze 2,5 tisíce m2 financovalo město Varnsdorf z městského rozpočtu v celkové výši tři sta sedmdesát tisíc korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…