Ve Znojmě přijali do školek všechny tříleté děti, které přišly k zápisu. Od září jich nastoupí přes 400

02.06.2017 7:30

Od září nastoupí do znojemských mateřských škol 421 nových dětí.

Ve Znojmě přijali do školek všechny tříleté děti, které přišly k zápisu. Od září jich nastoupí přes 400
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Mít dostatek míst v mateřských školách je jednou z priorit znojemské radnice. Díky tomu se nám zatím každoročně daří uspokojit všechny rodiče ze Znojma a jeho městských částí, kteří se rozhodnou dát své dítě do školky. I letos tak mohly být přijaty všechny tříleté děti, i ty starší, které přišly k zápisu,“ uvedl místostarosta Jan Grois.

„Nejvyšší počet dětí jsme zaznamenali již tradičně na MŠ Holandská, kam se k zápisu dostavilo 91 dětí. Zájem projevili rodiče i o mateřské školy v městských částech Konice a Mramotice, kde jsme zapsali celkem 22 dětí,“ doplňuje zajímavosti ze statistiky Grois.

V letošním roce proběhly zápisy do mateřských škol poprvé s novinkami, které přinesla poslední novela školského zákona. Novela přinesla změny v termínu konání zápisu a také změnu v podobě stanovení spádových obvodů mateřských škol.

K letošním  zápisům přišlo celkem 519 dětí (některé děti byly u zápisu ve více školkách). Největší zájem rodičů byl tradičně o mateřskou školu na Holandské (91), na Dělnické (85) a na Pražské (79). K zápisu přišlo také 55 dětí z jiných obcí. Přijaté nebyly pouze některé děti s trvalým bydlištěm v jiných obcích a děti mladší 3 let.

Z celkového počtu zapsaných dětí bylo také 27 tzv. předškoláků, pro které je od 1. září předškolní vzdělávání povinné. Zákonní zástupci ve třech případech oznámili, že budou děti vzdělávat v rámci individuálního vzdělávání. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…