Vedení partnerského Rothu navštívilo Opavu

10.06.2017 19:55

Čtyřčlenná delegace z německého Rothu tvořená starostou a třemi radními přijela do Opavy ve čtvrtek odpoledne. Po ubytování následovalo přijetí na radnici a prohlídka města z věže Hlásky.

Vedení partnerského Rothu navštívilo Opavu
Foto: Opava
Popisek: Opava

Hlavy obou měst se naživo viděly vůbec poprvé. „Jednání bylo velmi příjemné a inspirativní. Zjistili jsme, že máme spousty společných témat, u kterých si navzájem můžeme předávat zkušenosti a nápady. Například obě města řeší stavbu krytého bazénu. Německé hosty náš projekt velmi zaujal a podrobně si studovali všechny materiály,“ řekl primátor Opavy Radim Křupala.  Ralph Edelhäußer ho dokonce vyzval k souboji v plavání, který si prý spolu dají, jakmile bude opavský bazén postaven. Optimistické odhady mluví o tom, že by se stavět mohlo začít příští jaro.

Druhý den dopoledne jeli němečtí hosté v doprovodu primátora Radima Křupaly, tajemníka magistrátu Tomáše Elise a vedoucí Turistického informačního centra Evy Týlové na návštěvu Hradce nad Moravicí, zejména pak Bílého zámku. Po prohlídce se pokračovalo v neformálním jednání české a německé strany. Po pátečním poledni Němci odjeli do Dolního Benešova a dále do polské Ratiboře.

Německé město Roth má sice pouhých 26 tisíc obyvatel, avšak díky své strategické poloze (město leží 25 km jižně od Norimberku) je Roth významným místem obchodu, služeb i průmyslu. „Naše města navázala spolupráci v roce 2003, ta funguje velmi dobře, zejména pak výměna studentů našich gymnázií či kulturní projekty,“ dodal Křupala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…