Velké Meziříčí: Nové fotbalové šatny na Tržišti jsou otevřeny

29.03.2016 12:24

Slavnostní otevření fotbalových šaten za necelých osmadvacet milionů i s vybavením proběhlo na Bílou sobotu odpoledne. Všechny prostory byly otevřeny nejen pozvaným hostům, ale i veřejnosti. Ta si tak mohla na vlastní oči prohlédnout, jakou práci odvedla v šibeničním termínu tří měsíců a pár dnů firma Building centrum HSV, která se stavby s nemalou odvahou zhostila. Prostorami šaten pro domácí i hostující týmy, pro muže i mládež, posilovnou a dalším zázemím zájemce provázeli mladí fotbalisté.

Velké Meziříčí: Nové fotbalové šatny na Tržišti jsou otevřeny
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

„FC Velké Meziříčí je jeden z nejúspěšnějších a nejmodernějších klubů u nás na Vysočině. Kam se na nás hrabou bývalá okresní města," uvedl starosta Radovan Necid během slavnostního odpoledne a připomněl, že zdejší klub ve Velkém Meziříčí funguje již 110 let a nové zázemí si dávno zasloužil.

To, že se stavba fotbalových šaten rozběhla loni narychlo a trochu nečekaně, připomněl místostarosta Josef Komínek. Vznikla totiž možnost získat dotaci z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou nakonec město ve výši deseti milionů korun dostalo. Zbytek, díky podpoře zastupitelů, zaplatilo ze svého rozpočtu. „I když jsme měli původně jiné plány, dali jsme přednost této stavbě, a myslím, že jsme udělali dobře," dodal místostarosta.

Ač to celé nebylo vůbec snadné. Firma Building centrum HSV, která vyhrála výběrové řízení na zhotovitele, do stavby vstupovala v době, kdy město ještě nemělo z ministerstva podepsanou dotaci. A podmínkou přitom bylo, aby stavba byla v prosinci 2015 zkolaudována. „Nebylo na co čekat a šli jsme do rizika," podotkl jednatel firmy Karel Věžník a připomněl: „Šlo nám přece hlavně o mládež a o Velké Meziříčí. Aby nás kluci reprezentovali a vážili si toho, co tady mají."

Nové fotbalové zázemí svými parametry dnes odpovídá i pořádání mezinárodních a kvalifikačních utkání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…