Velký sál Otrokovické BESEDY uspěl v soutěži Stavba roku

18.05.2012 13:40

Celkem 51 objektů se přihlásilo do soutěže Stavba roku Zlínského kraje, aby v desátém ročníku soutěžilo o prestižní ocenění. Mezi silnou konkurencí uspěl Velký sál Otrokovické BESEDY, který získal Cenu novinářů.

Velký sál Otrokovické BESEDY uspěl v soutěži Stavba roku
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

„Ocenění si velmi vážíme, je důkazem toho, že veřejnost si sál oblíbila a ráda jej navštěvuje. Ocenění Syndikátu novinářů Zlínského kraje je o to cennější, že přichází od kruhu osob, které mohou dobře porovnat podobná zařízení, která při své práci často navštěvují. Při rekonstrukci a budování velkého sálu Otrokovické BESEDY jsme se snažili vytvořit prostor, kde se lidé budou rádi setkávat a trávit příjemné chvíle s kulturními programy. Již nyní můžeme návštěvnost sálu hodnotit pozitivně a věřím, že do budoucna se bude zájem o tento kulturní stánek ještě zvyšovat,“ uvedl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek. Velký sál Otrokovické BESEDY, jehož rekonstrukce byla zahájena v lednu loňského roku, byl slavnostně otevřen 9. prosince 2011. Velký sál doplnil dosud využívané prostory a slouží k pořádání akcí všeho druhu. Nové podlahy, příčky i podhledy splňující přísné akustické požadavky snesou nejpřísnější hodnocení. Důležitou součástí je také multifunkční pódium umožňující přizpůsobit se konkrétním akcím. Prostory ve zcela novém kabátě nabízí jedinečné zázemí pro pořádání kulturních a společenských akcí s kapacitou až 500 osob. Stejně vhodné jsou také pro pořádání kongresů, konferencí a dalších pracovně zaměřených setkání.

Celkové náklady na realizaci projektu byly ve výši 39 mil. korun. Z této částky bylo 16 mil. korun získáno z EU prostřednictvím Regionálního operačního programu Střední Morava a 23 mil. korun vynaložilo město Otrokovice z vlastních zdrojů.

Také letošní roční soutěže Stavba roku Zlínského kraje se může pochlubit největším počtem přihlášených staveb mezi všemi regiony České republiky. Jako nejvyšší ocenění byla letos udělena Cena hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka, které získala výstavba Silnice II/497, úsek mezi obcemi Šarovy a Březolupy. V kategorii Stavby realizované mimo Zlínský kraj, kterých se zúčastnilo nejvíce v historii soutěže, celkem 11, si odnesla stavba nazvaná Pražská konzervatoř - vybudování koncertního sálu. Zámek Nový Světlov Bojkovice zvítězil mezi stavbami občanské vybavenosti. Hlavní cenu v Domech pro bydlení získala Rezidence Hradební v Uherském Hradišti. Mezi průmyslovými a zemědělskými stavbami získalo hlavní cenu Kongresové centrum ve Starém Městě. Zavodňování Kněžpolského lesa nejvíce zaujalo porotu v kategorii Dopravní, inženýrské a ekologické stavby. Nejúspěšnější při realizaci rozvojových programů měst a obcí je Podnikatelský inkubátor v Kunovicích - Panský dvůr. V kategorii Rodinné domy zvítězila vila v Uherském Brodě. Studentskou práci roku získal Tomáš Knot ze Střední průmyslové školy ve Zlíně. Oceněni byli i nejlepší učni stavebních oborů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: otrokovice.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…