Více jak 23 miliónů korun získal Frenštát pod Radhoštěm v roce 2017 z dotačních titulů

22.01.2018 6:34

Město Frenštát pod Radhoštěm bylo v roce 2017 opět úspěšné při získávání dotačních finančních prostředků.

Více jak 23 miliónů korun získal Frenštát pod Radhoštěm v roce 2017 z dotačních titulů
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Celkem získalo finanční prostředky ve výši 23,5 milionů korun na sedm projektů. A to jak z fondů Evropské unie, tak i programů podpory vyhlášených státem a Moravskoslezským krajem. Získané prostředky pokryjí přibližně 44 % celkových nákladů projektů, mezi něž patří pořízení kompostérů pro občany, rekonstrukce objektu na sociální bydlení, snížení energetické náročnosti přístavby radnice, VII. etapa regenerace panelových sídlišť, regenerace městské památkové zóny, rekonstrukce automatické stříkačky a přístavba k požární zbrojnici pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů Frenštát po Radhoštěm.

V současné době město Frenštát pod Radhoštěm čeká na vyhodnocení podané žádosti o dotaci u dalšího projektu, a sice cyklostezka Lomná – Lubina. „Připravujeme i nové projekty. Aktuálně nás čeká podání žádostí o dotaci na první etapu odkanalizování lokality Kopaná, vybudování nových herních prvků v zahradách všech mateřských škol ve městě a vybudování zelených učeben na obou základních školách,“ uvedla Alena Hlaváčová, referentka dotačních projektů odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Dalšími projekty, u kterých se předpokládá v průběhu roku 2018 podání žádosti o dotaci, jsou čtvrtá a pátá etapa regenerace panelových sídlišť, vybudování polytechnické učebny v Centru volného času ASTRA a další část regenerace městské památkové zóny.

Pravidelně pak město podává žádosti o dotace do každoročně vyhlašovaných dotačních programů, mezi něž patří žádosti na neinvestiční akce ve sféře kultury, sociální oblasti, preventivní péče, cestovního ruchu. Konkrétně se jedná například o žádosti o dotaci na hudební festivaly, služby sociální prevence či zkvalitňování a rozšiřování služeb turistického informačního centra.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…