Vodňany: Starosta vydělal 500 korun za minutu

16.05.2016 11:37

Snový příjem odpovídající desítkám tisíc korun za hodinu si na krátký okamžik vyzkoušela více než stovka návštěvníků Rybářských dnů ve Vodňanech. Peníze z unikátního projektu „Pomáhej pohybem live“ Nadace ČEZ si ale nikdo z nich nechat nemohl. 101 tisíc korun totiž pomůže dětem z místní mateřské školy a neziskové organizaci Krteček z Písku, která se stará o handicapované děti.

Vodňany: Starosta vydělal 500 korun za minutu
Foto: vodnany.eu
Popisek: Vodňany

Sednout na jeden ze speciálně upravených rotopedů a šlapat pouhou minutu se návštěvníkům Rybářských dnů zdálo jako lehký úkol. Charitativní akce se ale v řadě případů proměnila v souboje dvojic. Z jejich maximálního nasazení potom profitovaly především neziskové a příspěvkové organizace.

„Málokdy se minuta zdá tak dlouhá, ale naštěstí mám trochu trénink z ježdění na chatu. A když jsem zjistil, kolik jsem pro školku za těch šedesát vteřin získal, stálo to za to,“ udýchaně ujistil všechny přítomné po úvodním duelu starosta Vodňan Václav Heřman. Podal navíc jeden z nejlepších výkonů. Při přepočtu na peníze vydělával každou vteřinou pohybu téměř devět korun. Vyrovnali se mu jen sportovci z místního cyklistického oddílu. O vyrovnanosti soubojů svědčí i fakt, že konečný rozdíl v získaných penězích po sedmi hodinách intenzivního šlapání činil pouhých deset korun.

Peníze v obou případech pomohou dětem

„Máme obrovskou radost, že se zapojilo tolik lidí a částka přesahující 50 tisíc korun je skvělá. Peníze využijeme na rehabilitační víkendové pobyty handicapovaných dětí. Vždy jim pomáhají, ale ne vždy si je můžeme dovolit,“ zhodnotila náročný den Ladislava Králíková z píseckého Krtečku.

Peníze v obou případech pomohou dětem. Vodňanští fandili v první řadě zástupcům školky, která potřebuje peníze na interaktivní tabuli k výuce cizích jazyků. „Máme 214 dětí a snažíme se o co nejlepší prostředí a kvalitu výuky, ale pomůcky jsou velmi drahé. A tento příspěvek je více než vítaný,“ uvedla její ředitelka Ivana Kašová.

Projekt pomáhej pohybem live patří mezi nejúspěšnější grantová řízení Nadace ČEZ. Zaměřuje se právě na neziskové organizace. „Mimořádně úspěšnou alternativou tohoto projektu je mobilní aplikace EPP, která funguje podobně. Ti, kteří nezvládli přijet do Vodňan, tedy mohou pomoci pohybem kdykoliv a kdekoliv,“ upozornil za Nadaci její manažer Daniel Novák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…