Vsetín: Elektronické zápisy jsou krok správným směrem

26.05.2018 21:13

Stejně jako v případě zápisů do prvních tříd, měli i rodiče malých dětí poprvé možnost využít k registraci k zápisu do mateřských škol internetu, a to prostřednictvím portálu pro přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání.

Vsetín: Elektronické zápisy jsou krok správným směrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Z celkového počtu 277 rodičů předškolních dětí tuto službu využilo více než 66 %, obdobné procento rodičů využilo internetu i v případě zápisů do prvních tříd.

„Díky zmíněnému internetovému portálu rodiče získali řadu užitečných informací, ale zvýšil se i jejich komfort při přihlašování dětí k zápisu do mateřských škol,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová s tím, že z množství rodičů, kteří využili elektronické registrace dětí do prvních tříd, a nyní i do mateřských škol, je vidět, že tuto variantu přivítali. K využití proto bude i v budoucnu.

„Celkem je v systému zaregistrováno 277 dětí, které k poslednímu srpnu letošního roku dovrší věku jednoho až šesti let. Ve 189 případech provedli registraci prostřednictvím internetového portálu sami rodiče, 88 dětí bylo registrováno mateřskými školami,“ sdělila dále místostarostka s tím, že možnost elektronické registrace v mateřských školách využili hlavně ti rodiče, kteří nemají přístup k internetu či neměli možnost si vygenerovanou žádost vytisknout.

„Největší zájem o umístění do mateřské školy je u rodičů tříletých dětí, a sice v téměř 43 procentech. U dvouletých dětí je požadavek na umístění ve 36 procentech případů, ale zaznamenali jsme dvě žádosti o přijetí jednoletého dítěte,“ uvedla Hlaváčová.

Téměř 70 procent rodičů projevilo zájem pouze o jednu konkrétní školku, 22 procent rodičů si podalo dvě žádosti, tři žádosti si podalo pět procent rodičů a tři procenta žadatelů podala čtyři žádosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…