Vsetín: Kotel se starostou Růžičkou - občany zajímalo dění ve městě i investice

01.03.2018 20:32

Bezmála čtyřicet občanů si nenechalo poslední únorový den ujít v domě kultury Kotel se starostou Jiřím Růžičkou. Na programu bylo představení investic v přednádražním prostoru a ně navazující rekonstrukce vlakového nádraží, možnosti parkování ve městě během stavebních prací, ale také informace o rekonstrukci Lidového domu, zimního stadionu Na Lapači a představení studie propojení silnic I/57 a I/69 prostřednictvím takzvané Rampy Mostecká.

Vsetín: Kotel se starostou Růžičkou - občany zajímalo dění ve městě i investice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Jsem rád, že i přes opravdu nízké teploty občané na Kotel přišli a zajímali se nejen o připravované investice, ale prezentovali také problémy, které je trápí. Probírali jsme hluk v Rokytnici, úpravy chodníků a komunikací na Rybníkách, opravu dlažby na Dolním náměstí, zda bude na Vsetíně MHD zdarma, co bude s budovou bývalého okresního úřadu nebo jak pokračuje projekt lanovky na Sychrov,“ uvedl starosta Růžička.

Vzhledem k tomu, že se v přednádražním prostoru naplno běží stavební práce na podzemním parkovišti a budově obchodní galerie, přináší tento stav jistá omezení v počtu parkovacích míst. „Občanům jsme představili možnosti parkování ve městě s tím, že na třinácti parkovištích, která nabízí téměř 780 míst je parkování zdarma, ale k dispozici je dalších bezmála 300 parkovacích míst, která jsou však již zpoplatněna,“ vyjmenoval starosta Růžička a dodal, že město připravuje další tři plochy, které by měly sloužit jako odstavná parkoviště. „Jednou z nich by měla být plocha u Skláře na Ohradě, kde poté, co vyřešíme problematiku vjezdu a výjezdu, by mělo být občanům k dispozici 70 míst. Jednáme také s Českými drahami o možnosti využití plochy v areálu vlakového nádraží naproti autobusového nádraží,“ doplnil starosta.

Studie Rampy Mostecká

Dalšími projednávanými investicemi byla rekonstrukce zimního stadionu Na Lapači, který město Vsetín opravuje už třetím rokem, a kde investice už dosáhly 33 milionů korun. Kompletní rekonstrukcí také prochází Lidový dům, který už opravu nutně potřeboval. „Nyní se provádí zateplení a výměna oken, budova bude mít novou fasádu, ale pamatovali jsme také na divadlo. Dojde tak k modernizaci vnitřních prostor včetně elektrických rozvodů, osvětlení, nové malby, sedadel, koberců a balkonu,“ sdělil starosta Růžička.

Občanům byla také představena studie Rampy Mostecká, kterou plánuje stavět Ředitelství silnic a dálnic ČR. Ta by měla odstranit problematické křížení silnic z Valašského Meziříčí na Horní Lideč a silnice z centra Vsetína směrem na Zlín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…