Vsetín: Radnice šetří spokojenost se základními školami

22.04.2016 8:27

Zjistit míru spokojenosti, vztahy a celkové klima na základních školách zřizovaných městem Vsetín, si klade za cíl dotazníkové šetření, které na úrovni žáků, jejich rodičů, ale i zaměstnanců školy provádí aktuálně vsetínská radnice.

Vsetín: Radnice šetří spokojenost se základními školami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Město Vsetín je zřizovatelem základních škol Luh, Ohrada, Rokytnice, Trávníky a Sychrov, nicméně šetření proběhne i na ZŠ Integra, jejíž je město spoluzřizovatelem. Jsme si vědomi, že základní školství je veřejnou službou, kde děti tráví hodně času a škola je tak nedílnou součástí jejich života. Proto je pro nás důležitá spokojenost žáků, rodičů, ale i samotných pedagogů,“ objasňuje důvod dotazníkového šetření místostarostka Simona Hlaváčová, která má oblast školství ve své gesci.

„Samotné šetření bude realizováno v každé škole zvlášť a bude cílit na rodiče žáků 3., 5., 7. a 9. ročníků základní školy, na zaměstnance a také na žáky 8. ročníků a nově i na žáky 5. ročníků,“ doplnila místostarostka Hlaváčová.

Rodiče, žáci i pedagogové obdrží formulář s vybranými oblastmi k hodnocení. „Je pro nás velmi důležitý také názor pedagogických pracovníků, jaké podmínky potřebují ke své práci,“ upozornila místostarostka Hlaváčová. Pokud budou mít rodiče potřebu sdělit další porobnosti k hodnoceným oblastem, mají připojen další volný list, na který mohou své připomínky přidat. Anketa je anonymní, proto není potřeba dotazník po vyplnění podepisovat, stačí jej pouze vložit do obálky, zalepit a odevzdat v základní škole nebo na podatelně Městského úřadu Vsetín, během úředních hodin v pondělí a středu od 8 do 17 hodin či v ostatní pracovní dny od 8 do 13.30 hodin.

Dotazník je připraven ve spolupráci s Krajskou pedagogicko-psychologickou poradnou a Zařízením pro další vzdělávání pedagogických pracovníků ve Zlíně.

„Věříme proto, že jsme vybrali všechny důležité oblasti, kde kvalitní spolupráce  mezi školou a rodiči významně přispívá k úspěšnosti žáků při vzdělávání v základních školách,“ uvedla Simona Hlaváčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Výstava ukazuje nucené deportace a osudy lidí v sovětských lágrech

13:37 Uherské Hradiště: Výstava ukazuje nucené deportace a osudy lidí v sovětských lágrech

Až do 16. června je možné si na Mariánském náměstí v Uherském Hradišti prohlédnout putovní výstavu P…