Vsetín: Starostové se seznamovali s novinkami

26.09.2013 17:54

Ve středu 25. září se na vsetínské radnici uskutečnila pravidelná porada starostů obcí ve správním obvodu města Vsetína. Zástupci obcí na ní byli informováni o řadě novinek z nejrůznějších oblastí.

Vsetín: Starostové se seznamovali s novinkami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Ve středu 25. září se na vsetínské radnici uskutečnila pravidelná porada starostů obcí ve správním obvodu města Vsetína. Zástupci obcí na ní byli informováni o řadě novinek z nejrůznějších oblastí.

Po úvodním slovu starostky Vsetína Ivety Táborské jí byli starostové obcí informováni o aktivitě Sdružení měst a obcí ČR nazvané Projekt meziobecní spolupráce.

Jak získat pro své obecní úřady levnější energie, tedy elektřinu a plyn, informoval přítomné zástupce firma FIN servis, která už několik let spolupracuje i se vsetínskou radnicí. Ta využila jejích služeb při dražbě elektrické energie na Českomoravské komoditní burze Kladno pro sebe a městem zřízené firmy, přičemž dosáhla úspor financí v řádu desítek procent.

Následovala prezentace Vsetínské nemocnice jejím ředitelem Martinem Metelkou, který starosty seznámil s aktuálním rozsahem poskytované zdravotnické péče na jednotlivých odděleních a požádal starosty o jakoukoli podporu snahy vedení nemocnice o prosazení stavby nového pavilonu interních oborů. Na ten potřebuje nemocnice získat přibližně 400 milionů korun. Samotná stavba objektu podle projektu spolkne 300 milionů, dalších asi 90 milionů je potřeba na technologie a vybavení. Metelka také starosty vyzval k případné finanční pomoci nemocnici, která by byla využita na obnovu vybavení – postelí, matrací a podobně, jejichž životnost již je za zenitem.

Metelku doplnil vsetínský místostarosta a zároveň předseda dozorčí rady nemocnice Petr Kořenek, který uvedl, že nemocnice sice má finanční problémy, ale žádné akutní nebezpečí jejího uzavření nehrozí. „Záleží na nás samotných, jak se bude nemocnici dařit. Čím více bude navštěvovaná a využívaná, tím lépe nejen pro ni, ale i pro nás všechny,“ uvedl Kořenek.

Petr Kozel z odboru školství vsetínské radnice pak starosty informoval o spuštění projektu Komunitní plánování sociální péče a služeb, do něhož by se měly aktivně zapojit také obce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…