Vsetín: Zastupitelé schválili rozdělení dotací do „sociálu“

11.01.2024 7:29 | Tisková zpráva

Vsetínští zastupitelé schválili na prosincovém zasedání rozdělení dotací do sociální oblasti pro rok 2024. Celkem rozdělili 13,8 milionu korun, půl milionu pak ponechali k rozdělení v rámci Výzvy C v průběhu roku 2024. Celkově tak letos poputuje ve Vsetíně formou dotací do sociální oblasti téměř 14,4 milionu korun.

Vsetín: Zastupitelé schválili rozdělení dotací do „sociálu“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Dotace do sociální oblasti jsou určeny především na pokrytí provozních nákladů organizací poskytujících sociální služby. „Nyní bylo mezi žadatele o dotace rozděleno ve dvou výzvách 13,8 milionu. Dalšího půl milionu korun rozdělíme na základě Výzvy C až v průběhu letošního roku. Finanční prostředky v rámci této Výzvy poputují na zajištění finanční spoluúčasti rozvoje sociálních služeb, případně dofinancování činnosti registrovaných sociálních služeb,“ vysvětlil místostarosta Jiří Růžička (KDU-ČSL) s tím, že zájemci o prostředky, které jsou alokovány do Výzvy C, o ně budou moci žádat během srpna.

Dotační program se ve Vsetíně skládá ze tří Výzev. Výzva A je určena pro registrované sociální služby, což jsou například domovy pro seniory, pečovatelské služby, služby osobní asistence nebo denní stacionáře pro seniory i osoby se zdravotním postižením. „Zde bylo podpořeno celkem 42 registrovaných sociálních služeb celkovou částkou 12.4 milionu korun,“ uvedl místostarosta Růžička.

Do výzvy B posílaly žádosti nestátní neziskové organizace, které vykonávají na území Vsetína pravidelnou činnost v sociální oblasti převážně zájmového charakteru, například mateřské centrum, organizace, které koordinují dobrovolnickou činnost, neziskové organizace poskytující vzdělávání v oblasti první pomoci nebo činnosti pro seniory a osoby se zdravotním postižením. „V této kategorii byla přiznána dotace deseti žadatelům v celkové výši 1,4 milionu korun,“ konstatoval Růžička.

Mezi ty, jejichž žádost uspěla v dotačním řízení, patří například Diakonie Vsetín, Auxilium, Elim Vsetín, Azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Charita Vsetín a také třeba Rodinné mateřské centrum Sluníčko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …