Vsetín už má svou koncepci sportovišť

29.12.2019 11:29

Vsetínští zastupitelé na svém prosincovém zasedání schválili koncepci sportovišť ve městě. Město tak má závazný dokument, podle něhož získalo směr, kterým se bude v příštích letech při rozvoji sportovišť ubírat.

Vsetín už má svou koncepci sportovišť
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Při tvorbě koncepce vycházeli její autoři z požadavků zástupců nejrůznějších sportovních odvětví a zapracovávali je do analýzy stávajících sportovišť, z nichž koncepce vycházela. „Jde o střednědobý výhled rozvoje sportu v našem městě v horizontu zhruba jednoho desetiletí,“ uvedl místostarosta pro sport Tomáš Pifka, který práce na koncepci koordinoval.

Ze zpracovaného materiálu vyplývají tři prioritní oblasti, které by v nejbližší době měly doznat změn. V prvé řadě jde o rekonstrukci bývalého spartakiádního stadionu na Ohradě, kde by měli najít své zázemí fotbalisté, atleti a hasiči. „Již máme vybraného zpracovatele projektové dokumentace, se samotnou realizací přestavby počítáme v letech 2021 a 2022,“ přiblížil Pifka s tím, že podle studie vznikne na stadionu fotbalové hřiště, atletický ovál, sektory pro další atletické disciplíny, ale také cvičná věž a další zázemí pro hasičský sport. Nebude chybět ani nová tribuna pro 300 diváků, v jejíž útrobách vznikne potřebné zázemí pro sportovce – šatny, sprchy a podobně.

Druhou z priorit je stavba víceúčelové sportovní haly s podzemním parkovištěm na nádvoří Masarykova gymnázia, která by měla vzniknout jako společná investice Zlínského kraje, jenž je zřizovatelem školy, a města Vsetína. „V současné době vedeme jednání s krajem o možném systému financování projektu. Sami bychom nebyli schopni jej realizovat,“ řekl Tomáš Pifka s tím, že v příštím roce by mohla být zpracována projektová dokumentace a samotná stavba by mohla být zahájena v roce 2022. „Cílem je, aby tuto halu kromě studentů gymnázia a sportovních klubů mohla využívat i širší veřejnost,“ dodal Pifka.

Vsetín sport

Zásadní změnou by měl projít také fotbalový stadion na Tyršovce. Na jeho části přiléhající k antukovým kurtům by měla vyrůst tenisová hala, kterou chce postavit TJ Zbrojovka Vsetín. „Naším cílem je po dohodě s městem na konci roku 2020 požádat Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy o dotaci na stavbu, pokud tedy bude vyhlášen vhodný dotační program,“ přiblížil plány TJ Zbrojovka její předseda Bohdan Kašpar. Zbývající část hřiště včetně tribuny by měla i nadále využívat fotbalová mládež FC Vsetín. Zároveň by došlo k otevření tohoto sportoviště směrem do Panské zahrady a funkčnímu propojení obou územních celků.

Výhledově, nejdříve však v horizontu pěti let, by se svého sportoviště mohli dočkat i gymnasté. „Ze tří navržených variant využití pozemku, na němž nyní stojí bývalá herna stolního tenisu Na Lapači, se jeví jako nejpotřebnější výstavba sportoviště určeného primárně pro gymnastiku,“ přiblížil vzdálenější plány místostarosta Pifka.

Po zhruba hodinové diskusi, v níž si zastupitelé vyjasňovali některé detaily studie, došlo na hlasování, v němž byla koncepce sportovišť hlasy všech přítomných schválena. „Těší mě, že schválení bylo jednomyslné, protože se jedná o závazek města, že budeme sportoviště dále rozvíjet a máme tak daný směr, kterým se budeme ubírat,“ uvedl Pifka s tím, že potěšující zprávou je i to, že prioritou je zvelebení bývalého spartakiádní stadion, jenž nyní není rozhodně ozdobou města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…