Vyhrazené jízdní pruhy v centru Pardubic se definitivně ruší

03.05.2016 12:58

Rada města dnes rozhodla o definitivním zrušení vyhrazených jízdních pruhů pro městskou hromadnou dopravu, složky integrovaného záchranného systému a cyklisty v centru města. Dopravní opatření radnice zřídila kvůli rekonstrukcím, které v tu dobu ve středu Pardubic probíhaly. Zkušebně pak byly vyhrazené pruhy zrušeny na konci loňského roku.

Vyhrazené jízdní pruhy v centru Pardubic se definitivně ruší
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Z výsledků pozorování, které zajišťoval odbor dopravy na náměstí Republiky, Sukově třídě a  Masarykově náměstí vyplynulo, že zpoždění MHD a nakonec i ostatních vozidel ve špičkách v současné době přímo nesouvisí s vyhrazenými či nevyhrazenými jízdními pruhy, ale s kapacitou křižovatky u zimního stadionu a také s některými přechody pro chodce bez světelné signalizace,“ uvedl po jednání rady náměstek primátora zodpovědný za dopravu Jiří Rozinek. Doplnil, že z výsledků posouzení vyplynulo doporučení řídit přechod pro chodce mezi zastávkami MHD na Masarykově náměstí světelným signalizačním zařízením s tlačítkem výzvy.

Odbor dopravy provede v následujících měsících ještě posouzení systému řízení na dalších přechodech pro chodce v centru města. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…