Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16.04.2024 16:31 | Tisková zpráva

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s hokejovým klubem a městským obvodem I pro občany přichystal velkoplošnou obrazovku na Pernštýnském náměstí, jako tomu bylo například i při posledním finále s brněnskou Kometou z roku 2012. Navíc budovu radnice na podporu Dynama ozdobí i šály.

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

“Vnímali jsme vzkazy od spoluobčanů, jestli bude promítání finále i letos. A chtěli jsme jim vyhovět, protože víme, jak velký zájem byl o vstupenky na domácí zápasy. Navíc si všichni ještě pamatujeme finále z roku 2012, kdy na Pernštýnském náměstí sledovaly rozhodující utkání tisícovky Pardubáků,” vzkázal pardubický primátor Jan Nadrchal a dodal, že zařídit obrazovku ale nejde ze dne na den. “Museli jsme to chvíli řešit, například kvůli dopravnímu značení, ale díky spolupráci s hokejovým klubem a městským obvodem I se to podařilo a obrazovka na Pernštýnském náměstí bude. A hned od dnešního utkání,” uzavřel primátor Nadrchal.

Na promítání na Pernštýnském náměstí se tak spoluobčané můžou prozatím těšit v úterý a ve středu.

Velkoplošná obrazovka není ale jediná výjimečná věc, která bude nově na “Pernštýňáku” k vidění. Na budově radnice budou od dnešního odpoledne na podporu pardubických hokejistů vlát také dvě šály. “Všichni víme, že jsme město sportu, a když se naši hokejisté po 12 letech probojovali do finále, věděli jsme, že je musíme nějak podpořit. Takže když přišla nabídka z hokejového klubu s žádostí o umístění šál na budovu radnice, souhlasili jsme. Věříme, že to udělá radost nejen našim hokejistům, ale také spoluobčanům,” komentovala náměstkyně zodpovědná za kulturu Jiřina Klčová.

Pardubičtí hokejisté svou finálovou sérii odstartují už dnes večer, a to v domácím prostředí. Držíme našim hokejistům palce, aby Třinci oplatili loňskou porážku ze semifinále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…