Vyškov: Masarykovo náměstí - město chce opět kopírovat plynaře

06.04.2018 15:14

Obratiště v Husově ulici zmizí, vyroste odpočinková plocha s možností relaxace a příjemného posezení. Prostor s malými vodními prvky a zelení znamená pro Vyškovany logicky nejatraktivnější bod při pokračování rozsáhlých prací na Masarykově náměstí a jeho okolí.

Vyškov: Masarykovo náměstí - město chce opět kopírovat plynaře
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Rekonstrukce plynovodní sítě, výměna domovních kanalizačních přípojek, instalace velkého množství kabelových chrániček a výměna dlažby vstupují do druhé etapy.

První etapě patřil loňský rok, letos přichází na řadu druhá polovina náměstí. Ze strany města šlo o vyvolanou investici. Z důvodu zajištění bezpečných a spolehlivých dodávek plynu bylo a je podle společnosti innogy nutné plynovody vyměnit. Vedení radnice se proto rozhodlo, že když má být náměstí odkryté, osloví další vlastníky inženýrských sítí. „Nechceme, aby se centrum města rozkopávalo opakovaně. Z naší strany je největším zásahem výměna dlažby. Jakmile to počasí v polovině března dovolilo, odstartovaly práce na dokončení první etapy. Jak už jsme několikrát sdělili, potýkala se s problémy například v podobě základů původních staveb domů a podzemních prostor, které město coby objednavatel, následně projektant a logicky ani zhotovitel nemohlo tušit. Samostatnou kapitolou byla i komplikovaná komunikace s některými vlastníky  domů skrze opravu nevyhovujících domovních přípojek. Kdybychom znali všechny překážky předem, bylo by snazší se na ně připravit a vyřešit je,“ zopakoval starosta Vyškova Karel Goldemund.

S ohledem na uvedené skutečnosti tak bylo nutné upravit harmonogram prací tak, aby souběžně s navrženou opravou v rámci druhé etapy bylo vše hotovo ve smluvním termínu. V Sušilově ulici tak zbývá dokončit opravu středového ostrůvku kruhového objezdu. Rovněž pak severní stranu náměstí. Zásahům budou předcházet opravy kanalizačních přípojek několika nemovitostí. „Je nám jasné, že to majitelům nemovitostí, provozovatelům obchodů a samozřejmě obyvatelům i návštěvníkům města přináší problémy. Omlouváme se za ně, ale věříme, že lidé už několikrát zmiňované objektivní příčiny, které nebylo možné předem postihnout, pochopí,“ doufal starosta Goldemund.

Zahájení prací na druhé etapě proběhne opět po rekonstrukci plynovodu. Plynaři v případě Husovy ulice startují v polovině dubna. Opět mají práce rozdělené na etapy, které chce město, respektive zhotovitel kopírovat. Na straně radnice pak mají stavební práce související s rekonstrukcí plynovodu probíhat od poloviny května do poloviny června. Pak znovu nastoupí firma vybraná městem. „Platit bude stejný režim. Samozřejmě opět necháme zajistit vstupy do objektů,“ zmínil starosta Goldemund s tím, že realizace odpočinkové plochy v Husově ulici má probíhat od července do září. Právě v prvním podzimním měsíci mají být dokončené i všechny ostatní práce spojené se dvouletými zásahy na Masarykově náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…