Vyškov: Město od dubna nabízí kurz sebeobrany pro ženy

22.03.2022 16:01 | Tisková zpráva

Přepadení žen, ať už ve veřejném prostoru nebo i v soukromí, bohužel stále není výjimkou. Město Vyškov se proto v rámci Městského plánu prevence kriminality rozhodlo dát ženám z řad vyškovské veřejnosti možnost projít intenzivním kurzem sebeobrany. Ten proběhne letos na jaře pod vedením zkušeného instruktora a pro zájemkyně bude realizován zcela zdarma.

Vyškov: Město od dubna nabízí kurz sebeobrany pro ženy
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Tříměsíční pilotní kurz odstartuje v dubnu a skončí na konci června. „Povede jej instruktor jiu-jitsu a také zkušený policista Zdeněk Kaňa. Jako hlavní trenér se věnuje v M. M. Gym – Draculino Vyškov dětem i dospělým,“ uvedla vyškovská místostarostka Karin Šulcová. 

Anketa

Vážíte si Jaromíra Nohavici?

94%
3%
hlasovalo: 42037 lidí

Instruktor bude při výcviku vycházet z principů jiu-jistu, boxu a z policejní praxe, na pomoc si přizve i další trenéry. „Kurz se samozřejmě zaměří na fyzickou přípravu, ale zahrne i průpravu teoretickou a psychologickou. Vždy je lepší se přímé konfrontaci s útočníkem vyhnout a my ženám přiblížíme, jakou taktiku zvolit, jakým situacím se vyhnout a jak se v případě napadení nejlépe zachovat,“ přiblížil Zdeněk Kaňa obsah kurzu. Ženy by z něj měly odejít se zvýšeným sebevědomím, se znalostí základních chvatů a pocitem, že pro sebe něco udělaly.

Výcvik je otevřený ženám starším 18 let. Žádné další předpoklady nejsou nutné. Lekce budou probíhat každé úterý, v tělocvičně M. M. Gym v Brněnské ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …