Vyškov: Přibudou lákadla. Třeba hejno andulek nad hlavou

04.04.2017 7:32

Vypravit se za megalosaurem, pozdravit klokany, bát se při pohledu na upíry, projet se na nových tobogánech. Vyškovské turistické cíle chystají novinky, díky kterým tohle všechno zvládnete ještě letos.

Vyškov: Přibudou lákadla. Třeba hejno andulek nad hlavou
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Začíná období výprav za zábavou a poznáním. I ve Vyškově je řada míst, kam stojí za to vyrazit.  Jejich provozovatelé se přitom stále snaží přicházet s něčím novým. Největším lákadlem, do něhož se sjíždí lidé z celé republiky i ze zahraničí, je bezesporu zoopark s dinoparkem.

Malí a velcí milovníci dinosaurů znovu zavítají do druhohorního světa už od soboty 1. dubna. „Obměníme 4D film, děti se v něm seznámí s dvojicí postaviček, které je budou provázet nejen letošním rokem. Novým modelům bude vévodit obrovitý robotický megalosaurus, sedm a půl metrů vysoký. Hýbat se bude i o něco menší tsintaosaurus,“ přiblížil některé zajímavosti nadcházející sezony Milan Choulík ze společnosti WEST MEDIA. Provoz v dubnu funguje o víkendech, dinopark ale nabídne i pět otevřených dní o Velikonocích.

V zooparku podle jeho ředitele Josefa Kachlíka vypustí na jaře do výběhu vzácné kozy girgentánské a přivezou také několik kusů portugalského skotu Cachena. „Hlavní novinkou letošního roku ovšem bude otevření průchozího kontaktního pavilonu Austrálie s klokany a velkým hejnem volně létajících andulek,“ prohlásil Kachlík.

Muzeum Vyškovska kromě stávajících expozic, mezi nimiž nechybí ta věnovaná orientalistovi a rychtářovskému rodáku Aloisi Musilovi, láká na atraktivní akce a výstavy. „Chtěla bych upozornit na strašidelnou výstavu Dracula a ti druzí, která bude v létě k vidění v zámeckém sklepení,“ připomněla ředitelka muzea Monika Pelinková.

Věří, že se návštěvníci přijdou podívat i na vzácné předměty a unikátní klenoty dynastie Tchang, včetně královské koruny či císařského čajového servisu. „A nesmím zapomenout zmínit revitalizovanou zahradu špitálku sv. Anny na Dukelské ulici, kterou v tomto roce plánujeme nově zpřístupnit,“ doplnila Pelinková.

Hlavně kluci a jejich tátové často zamíří do muzea letecké a pozemní techniky v areálu vyškovského letiště, kde je možné spatřit především vojenskou techniku několika generací nebo třeba části letadel havarovaných během 2. světové války. „My i letos sázíme na výjimečný rozsah naší sbírky, která patří k těm největším svého druhu. Otevíráme začátkem dubna a až do konce října přivítáme návštěvníky vždy o víkendech a svátcích,“ řekl ředitel leteckého muzea Antonín Venský.

Celoroční vyžití pak nabízí vyškovský aquapark. Jeho návštěvníci se mohou těšit na nové tobogány. „Jejich výměnu chystáme na září, dříve ale můžu slíbit například nové dětské hrací prvky v prostorách venkovního areálu,“ poznamenal ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…