Vyškov: Sportovní hala i bývalá ubytovna prošly zateplením

24.12.2019 11:45

Zrekonstruovali fasádu včetně zateplení, spravili okapní i ventilační systémy, v objektu bývalé ubytovny vyměnili 20 oken i vstupní dveře pro fitness. Sportovní hala i přilehlý objekt bývalé ubytovny v Mlýnské ulici se dočkaly zateplení. Přinese to úsporu nákladů na vytápění.

Vyškov: Sportovní hala i bývalá ubytovna prošly zateplením
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Stav budov odpovídal stáří, opadávala z nich omítka, a byl tak nejvyšší čas na nápravu. „Za celou dobu existence sportovní haly se její fasáda neřešila, na jejím vzhledu to bylo znát. V rámci oprav haly v letech 2004 a 2005 řemeslníci vyměnili okna a zrekonstruovali její vnitřní části včetně toalet a sprch. Došlo rovněž k výměně střechy a k postavení přístavby sociálního zázemí pro fitness. Součástí rekonstrukce sprch a WC bylo vybudování nového kanalizačního sběrače do hlavního kanalizačního řadu. Tehdejší stavební zásahy se však fasády netýkaly, to se nyní změnilo, úpravy objekt pochopitelně celkově zkrášlí,“ sdělil k investiční akci místostarosta Vyškova Roman Celý.

Původní záměr nepočítal s objektem bývalé ubytovny, který v současné době slouží jako šatny pro lezce a technické zázemí Správy majetku města Vyškova, která se o halu stará. Po několika jednání se i jí nakonec zateplení týká. „Současně jsme vyměnili v jejím případě i okna. Původní dřevěná z roku 1970 nahradila plastová,“ potvrdil vyškovský místostarosta.

Stavební zásahy zajistila vyškovská WAGNER stavební, spol. s r. o., cena je 2 miliony a 650 tisíc korun včetně DPH.

Hala o rozměrech 48 x 20 metrů uspokojuje milovníky klasických halových sportů. Využívá se zejména pro volejbal, basketbal, florbal a malou kopanou. V hale je rovněž osm metrů vysoká lezecká stěna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…