Vyškov: Strážníci si nové prostory chválí, čekala je slavnostní tečka

27.07.2018 16:48

Slavnostního otevření se ve středu 18. července dočkal zrekonstruovaný objekt v Žižkově ulici, do kterého se z nevyhovujících prostor radnice přestěhovali městští strážníci. Přesun na novou adresu dává Vyškovu možnost zdigitalizovat celý provoz kamerového systému a do budoucna umožní další rozvoj kamerových bodů ve městě.

Vyškov: Strážníci si nové prostory chválí, čekala je slavnostní tečka
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Dominantou nové služebny je velkoplošná monitorovací stěna. V objektu rovněž vzniklo 18 bytů, které poslouží k nájemnímu bydlení.

Městská policie získala reprezentativní prostory, které ocení i samotní Vyškované, kteří do nich přijdou z jakéhokoliv důvodu. Na nové adrese mají strážníci kromě jiného větší zbrojní sklad, odpovídající sklad materiálu a výstrojních součástí i technickou místnost. Získali rovněž důstojné šatny a sociální zázemí. „Nová služebna umožní nejen rozšíření kamerových bodů, ale i zavedení celé řady nových pokročilých technologií, které povedou ke zvyšování bezpečnosti ve vyškovských ulicích. Většina kamer je stále analogových. Záznam po digitalizaci bude kvalitnější a půjde s ním velmi podrobně pracovat. Software s trochou nadsázky dokáže zázraky. Systém upozorní na nestandardní situace, rozpozná SPZ, která je v databázi. Nejprve je ale na řadě výměna kamer,“ připomněl starosta Vyškova Karel Goldemund.

Objekt město koupilo před čtyřmi lety. Obávalo se, že by mohl přilákat spekulanty, kteří by do něj nastěhovali problémové lidi. Stavební zásahy začaly loni v dubnu, skončily v červnu letošního roku. Rozsáhlou rekonstrukci zajistila společnost JIMI CZ, a.s., cena investice se vyšplhala na zhruba 33,6 milionu korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…