Vyšlápněte si z Retzu do Znojma

01.05.2018 6:33

Milovníci pěší turistiky si mohou zapsat do kalendáře termín oblíbeného jarního Eurovýšlapu. Letošní již 14. ročník připadá na sobotu 12. května 2018. Startuje se v Retzu od Nové radnice, a to v čase od 8:00 do 10:00 hodin. Cíl je nádvoří rotundy sv. Kateřiny ve Znojmě.

Vyšlápněte si z Retzu do Znojma
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Pro účastníky pochodu bude přistaven na nádraží ve Znojmě autobus s odjezdem do Retzu na vlakové nádraží. Odjezdy jsou v 7:30 a 9:00 hodin. Délka trasy Eurovýšlapu je přibližně 18 km. Po cestě se budou moci účastníci pochodu občerstvit u Heiliger Steinu (každý obdrží poukázku na jeden nápoj) a v cíli jim bude odměnou vstup zdarma do Expozice pivovarnictví a na Radniční věž (jako vstupenka poslouží odznak, který obdrží u startu). U rotundy bude připravené malé občerstvení i kulturní program – zahraje skupina Paroháči.

Organizátorem akce je Klub českých turistů Znojmo ve spolupráci s městem Znojmem a městem Retz. Pochod probíhá pod záštitou starostů města Znojma Jana Groise a města Retzu Helmuta Kocha. V příštím patnáctém ročníku se cesta opět obrátí, půjde se ze Znojma do rakouského Retzu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.