Vysoké Mýto: Trailové tratě na Vinicích jsou v provozu

19.04.2017 17:50

Od minulého čtvrtka mohou cyklisté využívat kvalitní trailové tratě na Vinicích, které město vybudovalo ve druhé polovině loňského roku. Před jejich zprovozněním bylo v minulých týdnech v areálu docela rušno. Správce tratí po zimě dotvaroval a zhutnil terén a spolu s Technickými službami také uklidil les.

Vysoké Mýto: Trailové tratě na Vinicích jsou v provozu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

Na tratích dlouhých 2,14 kilometrů jsou úseky s různým stupněm náročnosti. Na své si zde přijdou pokročilí cyklisté, děti i začátečníci. „Pospíchali jsme s úklidem, aby bylo vše připravené pro školáky a studenty, kterým právě začaly velikonoční prázdniny,“ řekl správce tratí Petr Novák. Slavnostní otevření trailů se uskuteční ve středu 3. května cyklistickým závodem dětí vysokomýtských základních škol. „Velký zájem cyklistů a pozitivní ohlasy na trailové tratě nás těší. Uvažujeme proto o jejich rozšíření, například o úsek pro začátečníky. Rádi bychom zde také vybudovali workoutovou tělocvičnu,“ sdělil starosta František Jiraský.

Ještě před tím, než se cyklisté vydají na trať, měli by si pozorně přečíst provozní řád, který je na ceduli na začátku areálu. Na tratích by se měli chovat ukázněně a jezdit pouze po vyznačených trasách, ne po okrajích, které by tím mohli poškodit. Měli by respektovat značení a tomu přizpůsobit rychlost své jízdy.

Samozřejmostí by mělo být vhodné kolo v dobrém technickém stavu a cyklistická přilba. Rodičům připomínáme, že malí cyklisté do deseti let mohou na traily pouze pod dozorem dospělých. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…