Zájemci o post ředitele pražské záchranky se mohou hlásit do 3. června

19.05.2015 20:30

Uchazeči o funkci ředitele Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy mohou své přihlášky do výběrového řízení podávat do 3. června 2015. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení včetně konkrétních požadavků na tuto pozici bude od středy 20. května uveřejněno na internetových stránkách hlavního města Prahy. Pražští radní na dnešním zasedání schválili nejen kvalifikační kritéria pro uchazeče, ale i složení odborné komise, která bude o obsazení tohoto postu rozhodovat.

Zájemci o post ředitele pražské záchranky se mohou hlásit do 3. června
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Rada musí v tomto případě jednat velmi operativně. Je zcela nasnadě, že subjekt jako pražská záchranná služba potřebuje po událostech z předcházejícího období co nejrychleji stabilizovat svou personální hierarchii. A výběr nového ředitele je v tomto ohledu tím nejlogičtějším primárním krokem. Nemůžeme si dovolit příliš váhat,“ uvedl Radek Lacko, pražský radní pro oblast zdravotnictví (ANO).

V hodnotící komisi budou zastoupení jak členové rady hlavního města a úředníci příslušných odborů, tak odborníci na problematiku v oblasti městského zdravotnictví.  Po posouzení všech uchazečů stanoví Komise Rady hl. m. Prahy pro výběr ředitele či ředitelky jejich pořadí a Radě hl. m. Prahy předloží návrh na jmenování nejvhodnějšího uchazeče do funkce ředitele této příspěvkové organizace.

Dosavadní ředitel pražské záchranné služby Zdeněk Schwarz byl z funkce ředitele Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy odvolán ke dni 30. června 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…