Základní školy v Hodoníně přivítaly budoucí prvňáčky

16.04.2017 18:19

V pátek 7.4.2017 a v sobotu 8.4.2017 se otevřely dveře všech základních škol zřizovaných městem Hodonínem budoucím prvňáčkům.

Základní školy v Hodoníně přivítaly budoucí prvňáčky
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

V pěkném prostředí základních škol čekali na děti ve třídách usměvaví učitelé. Děti poznávaly hravou formou barvy, tvary, základní číslice a některá písmena. Prostřednictvím povídání u obrázků pedagogové zjistili, zda mají děti správnou výslovnost, dostatečnou slovní zásobu a prostorovou orientaci. Rodiče měli možnost využít rad zkušených pedagogů v případě, že si nebyli jisti, zda jejich dítě zvládne náročnější první třídu. Nakonec děti přednesly i své připravené básničky, zazpívaly písničky a domů odcházely s drobnými upomínkovými předměty, které jim budou připomínat jejich „veliký“ den.

K zápisu přišlo celkem 298 dětí, což je o 55 méně než v minulém roce. Do tohoto počtu jsou zahrnuty i děti, které přišly k zápisu a byla jim v loňském roce odložena povinná školní docházka. Děti, u nichž se předpokládá odklad povinné školní docházky v letošním roce, v počtu uvedeny nejsou. Odklad povinné školní docházky v letošním roce zvažují rodiče u 76 dětí, zatímco v minulém roce to bylo u  55 dětí ( letos více o 21 dětí).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

13:37 Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

Statutární město Zlín nabízí motoristům k pronájmu pět garážových stání na Jižních Svazích. V nabídc…