Žamberk: Most do Polska opět slouží řidičům i pěším

22.10.2017 11:45

Druhá největší investice letošního roku, rekonstrukce mostu do Polska, zdárně proběhla a most už opět slouží řidičům i chodcům. Slavnostně byl otevřen za účasti zástupců města, zhotovitelské firmy, stavebního dozoru i veřejnosti.

Žamberk: Most do Polska opět slouží řidičům i pěším
Foto: wikipedia
Popisek: Žamberk.

Pro město Žamberk je rekonstrukce mostu zásadní, most spojuje samotný Žamberk s místní částí Polsko pro motoristy i pěší. Předchozí stav mostu byl již nevyhovující. Zábradlí bylo v havarijním stavu a zajištěné provizorním způsobem.

Práce si vyžádaly tříměsíční uzavírku mostu. Rekonstrukcí došlo k rozšíření, novému šířkovému uspořádání a zkapacitnění mostu, což zajistí zvýšení bezpečnosti provozu a zvýšení životnosti mostního objektu.

Most, který překlenuje tok Divoké Orlice, byl postaven v letech 1952-1956. Jedná se o železobetonový trámový most o třech polích (8+16+8 metrů) s horní mostovkou. Délka mostu je 39,65m, šířka 7,8m. Šířka nové komunikace je 5,5 metru, šířka chodníku 1,5m. Původní dlážděná vozovka je nyní nahrazena asfaltovou, místo železobetonového zábradlí byla umístěna decentní ocelová konstrukce se svislou výplní.

Náklady:
Projektová příprava: 381.548 Kč
Dozorová činnost, zajištění BOZP: 50.000 Kč
Realizace: 5 259 306 Kč
Realizováno za 15 týdnů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…