Žamberk: Příští rok přijde na řadu rekonstrukce ulice Draha

05.11.2023 12:39 | Tisková zpráva

V současné době se dokončuje náročná rekonstrukce Tyršovy ulice kolem sokolovny. Na této nákladné investici se podílí Pardubický kraj (vozovka) a město Žamberk (chodníky a veřejné osvětlení). V současné době se připravují podmínky pro rekonstrukci navazující komunikace v podobě ulice Draha.

Žamberk: Příští rok přijde na řadu rekonstrukce ulice Draha
Foto: wikipedia
Popisek: Žamberk.

Vedení města se opakovaně ubezpečilo u hejtmana Martina Netolického, že se s rekonstrukcí této ulice v příštím roce opravdu počítá. Žamberk proto zařadí svou část investice do rozpočtu na příští rok. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38494 lidí

Na rekonstrukci chodníků Tyršovy ulice město Žamberk díky spolupráci s MAS Orlicko žádalo o poskytnutí dotace ve výši 4,75 milionů korun z programu IROP. Žádost o dotaci úspěšně prošla první fází hodnocení a byla vybrána Radou MAS Orlicko k podpoře, nyní probíhá druhá fáze hodnocení řídicím orgánem IROP.

Žamberk má nyní zájem o čerpání stejné dotace také na ulici Draha. V minulém čísle Žamberských listů se objevila informace, že na chodníky v této ulici dotaci čerpat nelze, protože kvůli svému sklonu nesplňují podmínky pro bezbariérovost. S touto skutečností se však zodpovědní pracovníci na radnici nespokojili a podařilo se jim uspět s žádostí o udělení výjimky. Díky tomu bude moci město žádat o dotaci i na tento úsek.

Přidělení dotace není samozřejmé. Dotační titul IROP je městy a obcemi hojně využívaný. Přesto má Žamberk šanci uspět zejména z důvodu vysoké frekvence provozu, celkového významu komunikace pro region (jedná se o silnici 3. třídy č. 31211 do Kunvaldu a Bartošovic v Orl. horách) a kvůli zvýšení bezpečnosti dopravy.

Rozpočet města na investice do dopravních staveb je velmi omezený, proto je pro občany Žamberka případné udělení dotace na ulici Draha velice prospěšné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…