Zastupitelstvo Města Železný Brod schválilo návrh rozpočtu pro rok 2014

08.02.2014 18:29

Hlavním tématem prvního letošního zasedání Zastupitelstva Města Železný Brod bylo schvalování rozpočtu na rok 2014.

Zastupitelstvo Města Železný Brod schválilo návrh rozpočtu pro rok 2014
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Po zhruba hodinové diskusi byl návrh přijat. Město se nachází ve velmi dobré finanční kondici, tudíž se vedení rozhodlo sestavit rozpočet na příjmové i výdajové straně ve výši 168,578 mil. Kč. A proč právě takto naddimenzovaný návrh o téměř 25 mil. Kč vyšší než tomu bylo v roce 2013? Odpověď je prostá. Město intenzivně staví, revitalizuje a rovněž je úspěšné v získávání dotačních titulů, které ovšem v mnohých případech vyžadují několika málo procentní dofinancování.

A na to je třeba se připravit. V tomto roce to bude například výstavba terminálu, na který se podařilo získat dotaci z ROP Severovýchod ve výši až 85% nákladů. Dále je to oprava městské sokolovny a zateplení MŠ Na Vápence, u kterých se město taktéž bude snažit získat dotaci. A také i poslední etapa revitalizace ZŠ Pelechovská, ta pak bude hrazena z vlastních zdrojů. Po opravě volá i tobogán v areálu městského koupaliště, s čímž rozpočet taktéž počítá.

André Jakubička, starosta města, dodává: „Město si stojí finančně velice dobře, proto si můžeme dovolit zapojit volné prostředky z let minulých na dofinancování naší rozsáhlé stavební činnosti. Snažíme se nepolevovat v nastoleném pracovním tempu a vnímat potřeby města i jeho občanů. Čeká nás další stavebně velmi náročný rok. Nicméně věřím, že změny ve vzhledu našeho města jsou a teprve ještě budou vidět.“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zelbrod.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…