Zlín: Dokončovací práce na okružní křižovatce Zlín - Kocanda a točně MHD

31.08.2022 16:34 | Tisková zpráva

Největší investiční akce, která se letos realizovala na Jižních Svazích, je „Okružní křižovatka na silnici III/490 18, Zlín - Kocanda a točna MHD“. Jedná se o sdruženou investiční akci statutárního města Zlín s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje, vlastníkem silnice III. třídy na ulici Okružní, kdy se SMZ stará o část stavebních úprav a točnu MHD a ŘSZK pak řeší zbývající část kruhového objezdu a zatáčky směrem od Vršavy. Stavební práce na křižovatce odstartovaly na podzim roku 2021.

Zlín: Dokončovací práce na okružní křižovatce Zlín - Kocanda a točně MHD
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Tato akce měla za cíl vybudovat novou okružní křižovatku a novou koncovou zastávku - točnu MHD, jejíž součástí bude účelová komunikace umístěná mimo vozovku silnice III. třídy, kdy tyto objekty budou dopravně napojeny na okružní křižovatku. V rámci stavebních prací došlo k rekonstrukci části silnice III/49018, nezbytně nutným přeložkám a přípojkám inženýrských sítí, zřízení objektu pro zázemí řidičů MHD s napojením na vodovod a kanalizaci či demontáži stávajícího a montáž nového trolejového vedení. Dále dojde k rekonstrukci stávajících zastávek Jižní Svahy - Kocanda v obou směrech, k revitalizaci přilehlých veřejných prostranství včetně úpravy zeleně, rekonstrukci a novostavbě veřejných chodníků a cyklostezky pro bezpečný pohyb chodců a cyklistů a zajištění odvedení srážkových vod ze zpevněných ploch

Celková cena díla bude za město Zlín činit cca 43 milionů korun, další část bude financována Ředitelstvím silnic Zlínského kraje, které na tuto stavbu získalo dotaci z evropských fondů v rámci Integrovaného plánu rozvoje území.

Kruhový objezd na Kocandě a kompletní průjezd na Vršavu bude do plného provozu uveden do 15.9.2022. Během podzimu pak budou pokračovat dokončovací práce jako rekonstrukce chodníků a zastávek či osazení zeleně. Celá akce by tak měla být ukončena v polovině října letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…