Zlín: Dušičky se blíží, hřbitovy ve správě Pohřebnictví Zlín jsou připraveny

27.10.2022 15:11 | Tisková zpráva

Hřbitovy ve správě městské společnosti Pohřebnictví Zlín jsou připraveny na letošní Památku zesnulých neboli Dušičky.

Zlín: Dušičky se blíží, hřbitovy ve správě Pohřebnictví Zlín jsou připraveny
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Aby se podařilo bez problémů zvládnout očekávaný nápor návštěvníků, podařilo se ve spolupráci s Dopravní společností Zlín-Otrokovice (DSZO)  posílit spoje jezdící na hřbitovy, na bezpečnost a pořádek zase dohlíží ve zvýšené míře strážníci Městské policie Zlín. „Vše je nachystané k tomu, aby Dušičky proběhly tak, jak jsou lidé zvyklí. Udělali jsme pro to maximum. Na rozdíl od předchozích let je příznivá i epidemiologická situace, takže piety nemají žádná omezení,“ prohlásil Milan Macura, ředitel městské společnosti Pohřebnictví Zlín.

V souvislosti s Dušičkami proběhla další komentovaná prohlídka Lesního hřbitova. I přes nepříznivé počasí se těšila zájmu občanů a společnost Pohřebnictví Zlín má na ni dobré ohlasy.

Památka zesnulých připadá na 2. listopadu, což je letos středa. Největší nápor návštěvníků na hřbitovy se očekává kromě tohoto dne i o víkendu 29. a 30. října. „Apelujeme na veřejnost, aby k cestám na hřbitov, pokud to bude možné, využívala hlavně spojů DSZO. Jsou dostatečně posílené a umožní vyhnout se komplikovaným situacím na parkovištích,“ vzkázal Milan Macura. Dodal, že informace o odjezdech a příjezdech lze nalézt ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…