Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

16.04.2024 22:28 | Tisková zpráva

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje byly i dvě dlouholeté pedagogické pracovnice ze základních škol ve Zlíně, zřizovaných městem.

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Ocenění si odnesla pedagožka Monika Březinová ze Základní školy Zlín, Nová cesta 268 ve Štípě a výchovná poradkyně Leona Lukašíková ze Základní školy Zlín, Křiby 4788 na Jižních Svazích.

Slavnostní ocenění pracovníků ve školství Zlínského kraje 2024 se uskutečnilo v Muzeu Jana Amose Komenského v Uherském Brodě 10. dubna 2024. Oceněné Monika Březinová a Leona Lukašíková obdržely sošky sovy – coby symbolu moudrosti, pamětní listy a medaile.

„Paní Monice Březinové a Leoně Lukašíkové k získání ocenění za významný přínos pro výchovu a vzdělávání mladé generace blahopřeji. Zároveň bych jim chtěla poděkovat za obětavost, trpělivost a lásku, se kterou se starají o naši nejmladší generaci, a popřát hodně elánu do dalších let,“ řekla náměstkyně primátora města Zlína Martina Hladíková, do jejíž kompetence spadá školství.

Oceněná Leona Lukašíková pracuje v základní škole na Křibech na Jižních Svazích více než 22 let. Podle slov ředitele školy Zdeňka Mikošky, je velkou oporou jak vedení školy, tak žákům, rodičům i všem kolegům. Kromě samotné výuky vede školní poradenské pracoviště, v rámci řady projektů prezentuje se svými žáky školu v Česku i zahraničí a udržuje spolupráci s partnerskou školou ve slovenském Martině. Nejvýznamnější aktivitou je však její osvětová činnost při uctění památky obětem holocaustu, je zapojena do projektu Post Bellum – Příběhy našich sousedů a spolupracuje se Státním muzeem Osvětim, Březinka a Institutem terezínské iniciativy. Za osvětovou činnost obdržela pozvání do Izraele na společné setkání a vzdělávání organizací Yad Vashem do Jerusaléma.

Oceněná Monika Březinová vyučuje v základní škole ve Štípě. Její více než dvacetiletá pedagogická práce je zaměřená nejen na vzdělávání žáků, ale také na podporu jejich školních i volnočasových aktivit. Svou tvořivostí, obětavostí a hledáním zajímavých, poutavých způsobů výuky vytváří dětem pozitivní učební prostředí a svými aktivitami posiluje dobré jméno školy. Její osobní nadšení k hudbě, tanci a pohybu obecně, přispívá k velkému zájmu dětí o pořádané aktivity Významně se zapojuje nejen do činnosti školy, ale také do společenského dění v místní části Štípě. Tady v průběhu roku spolu s místními obyvateli organizuje řadu komunitních akcí. Monika Březinová je aktivní členkou Školské rady i Sdružení rodičů a přátel školy.

Zlínský kraj pracovníky ve školství pravidelně oceňuje už od roku 2002. Chce jím tak veřejně poděkovat za jejich úspěšnou a uznávanou práci i profesionální a lidské kvality. Na základě výzvy k předkládání návrhů letos obdržel kraj celkem 53 návrhů na ocenění. Výběrová komise návrhy posoudila a následně vybrala celkem 15 osobností školství ze Zlínského kraje.

Mezi dalšími oceněnými byla Milada Bičanová ze Základní škola Rožnov pod Radhoštěm, David Kranz ze Střední školy – Centrum odborné přípravy technické Uherský Brod, Zdenka Michutová z Mateřské školy Vsetín, Alena Mikulíková ze Základní školy a Mateřské školy Buchlovice, Zdeněk Ogrodník ze Základní školy T. G. Masaryka Bojkovice, Lucie Šťastná ze Základní školy a Mateřské školy Uherské Hradiště, Vítězslav Tesařík ze Základní školy Oskol Kroměříž, Jarmila Vaclachová ze Střediska volného času Holešov, Drahoslav Viktorýn z Gymnázia J. A. Komenského a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod a Jan Vorba ze Základní školy UNESCO Uherské Hradiště a dvě ženy ze Zlína – pedagožka Martina Hešová, ze Základní umělecké školy Zlín – Jižní Svahy a Alena Štachová, ředitelka Gymnázia a Jazyková školy s právem státní jazykové zkoušky Zlín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…