Zlín: Investice města letos přesáhnou 400 miliónů korun

14.02.2020 16:29

Přebytkový rozpočet na rok 2020 schválili zastupitelé již na konci roku 2019. Celkové příjmy by měly dosáhnout výše 1 664 735 000 Kč, zatímco výdaje 1 661 935 000 Kč. Celkové zdroje města pro investice a opravy majetku v roce 2020 budou přesahovat čtyři sta miliónů korun.

Zlín: Investice města letos přesáhnou 400 miliónů korun
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Návrh rozpočtu města byl schválen zastupiteli na jednání dne 12. prosince, když získal při hlasování nadpoloviční většinu 28 hlasů. Přijetí rozpočtu umožní městu i v roce 2020 plnit všechny povinnosti, od zajištění provozu až po nové investice. Celkové zdroje města pro investice v roce 2020 dosahují výše 418 mil. Kč. Jedná se o součet investičních zdrojů ze schváleného rozpočtu (234 mil. Kč) a tzv. čistého přebytku vyplývajícího z uzavřeného hospodaření roku 2019 (184 mil. korun). Akce, které přecházejí z roku 2019 do letošního roku činí v součtu 291 mil. Kč.

V rámci přidělených finančních prostředků se počítá s významnými investicemi do oblasti dopravy. Nejvýznamnějšími investicemi jsou tak realizace SMART - Navigačního parkovacího systému a dispečinku ITS ve Zlíně, vybudování chodníku podél silnice III/4912 v ul. Velikovská, Zlín – Štípa, realizace projektové dokumentace plánu udržitelné městské mobility města Zlína (SUMP) nebo regenerace sídliště v Malenovicích. Celkové přidělené finance v oblasti dopravy činí 133 mil. Kč.

V oblastí školství se plánují investice v hodnotě 44 mil. Kč, kdy proběhne rekonstrukce jídelny v ul. Hradská, jejíž účelem bude kompletní rekonstrukce budovy včetně realizace přístavby objektu, díky níž dojde k rozšíření prostoru jídelny, kuchyně, stávajících šaten i vstupu pro strávníky. Dále proběhnou rekonstrukce učeben řemeslných oborů nebo rekonstrukce zahrady u mateřské školy na Kudlově.

V bytové oblasti poputují investice ve výši 22 mil. Kč např. do rekonstrukce páteřních rozvodů 1. segmentového domu na Jižních Svazích nebo modernizaci bytů, které jsou v majetku města.

Ze zbývajících finančních prostředků se bude realizovat například biotop v rámci Centrálního parku na Jižních Svazích, IT infrastruktura do základních škol, obnova dětských hřišť, výstavba výběhu Karibuni v zoo Zlín, projektová dokumentace k Velkému kinu nebo rekonstrukce objektu Mlýnská, která je využívána jako knihovna nebo klub seniorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …