Zlín: Město vylepšuje problémové přejezdy, v Malenovicích vznikla „železná šikana“

04.10.2023 16:14 | Tisková zpráva

Přejezd poblíž železniční stanice ve Zlíně-Malenovicích je bezpečnější. Statutární město Zlín nechalo dříve nechráněný přejezd vybavit po obou stranách kolejiště speciálním zábradlím.

Zlín: Město vylepšuje problémové přejezdy, v Malenovicích vznikla „železná šikana“
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Vytvořila se tak šikana, která nyní chodce navádí blíž k výstražníkům a zároveň vytváří optickou bariéru,“ popsal novinku radní pro oblast dopravy Václav Kovář. Správa železnic dokončila své dílo v předstihu. Dělníci se měli pustit do práce původně v čase traťové výluky, která trvala od čtvrtku 28. září do pondělí 2. října. „Zabezpečení frekventovaného přejezdu se ale nakonec stihlo dřív, hotovo bylo už na začátku týdne,“ potěšilo Kováře.

Město mělo podle radního ke zvýšení bezpečnosti chodců pádný důvod. „Dosud nechráněné místo si od roku 2015 vyžádalo dvě oběti a jednu těžce zraněnou osobu,“ upozornil Kovář. Dodal, že menší úpravy se v podobě zatravnění dočkalo také okolí přejezdu.

Zlín

Radnice usiluje rovněž o zabezpečení nedalekého železničního přejezdu v Loukách u Terna. Odbor dopravy je zde už přes rok v kontaktu se Správou železnic (správce přejezdu) a jednal i s majitelem přejezdu (soukromá společnost).

„V tomto případě je nalezení komplexnějšího řešení problematické. Celou lokalitu nám vyřeší elektrifikace trati (investorem je Správa železnic), jež by měla započít v roce 2025. Ta počítá s dovybavením přejezdu závorami, které momentálně není možné umístit z důvodu nedostatku prostoru,“ vysvětil radní Kovář s tím, že po elektrifikaci se koleje posunou o celkem osm metrů od hlavního silničního tahu I/49, čímž vznikne prostor i pro závory. A ujistil, že město bude do té doby hledat alespoň dílčí řešení situace.

Jedno z nich se už nedávno uskutečnilo. „Místní provoz upravilo přímo před přejezdem nové vodorovné dopravní značení, které nyní řidiče výrazně upozorňuje na přejezd na křižovatce z hlavní silnice směrem do nákupního areálu,“ doplnil Václav Kovář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …